GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Ισόβια σε δύο στρατιωτικούς για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης δύο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για εμπλοκή στην ...


Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης δύο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, η οποία στοίχισε την ζωή σε σχεδόν 250 ανθρώπους, στην πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι δύο άνδρες, ένας συνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης, που ανήκαν στη μονάδα της στρατοχωροφυλακής στην πόλη Ερζερούμ (βορειοανατολική Τουρκία), καταδικάστηκαν σε αυτήν την ποινή αφού κρίθηκαν ένοχοι για «παραβίαση του Συντάγματος» για τον ρόλο που έπαιξαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, το σώμα της στρατοχωροφυλακής ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις, όμως έκτοτε τέθηκε υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Άγκυρα αποδίδει την ευθύνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα στον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και του οποίου χιλιάδες υποστηρικτές συνελήφθησαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκαθάρισης που διεξάγονται από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, περίπου 41.000 άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με δίκτυα γκιουλενιστών έχουν συλληφθεί και οι δίκες τους ξεκινούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μία από αυτές τις δίκες ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη εναντίον 29 αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον πρόεδρο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση