GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο χάρτης που προτείνει η Κυπριακή κυβέρνηση για τη λύση

Με την κατάθεση χαρτών αναμένονται να συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με τη συζήτηση να στρέφ...


Με την κατάθεση χαρτών αναμένονται να συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με τη συζήτηση να στρέφεται στο εδαφικό.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.
Ο χάρτης αυτός, που αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και είναι η πρόταση της Κυπριακής πλευράς, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο τελικός χάρτης της συμφωνίας.
Πάντως, οι πληροφορίες για τους χάρτες που θα κατατεθούν έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση της κυπριακής κυβέρνησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απηύθυνε έκκληση για προσοχή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και προβαίνουν σε ενέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει λογική εξήγηση. «Πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί» σημείωσε.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο αντιπροέδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος έγραψε στο Twitter:"Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να καταστρέψουν τις συνομιλίες. Έδωσαν το χάρτη μας στα ΜΜΕ. Αίσχος!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση