GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNN: Τι θα γίνει αν στην ορκωμοσία δολοφονηθεί ο Τραμπ;

Λίγο πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία των ΗΠΑ, τα αμερικανικά μίντια (CNN), θέλησαν να δώσ...


Λίγο πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία των ΗΠΑ, τα αμερικανικά μίντια (CNN), θέλησαν να δώσουν και άλλη μια διάσταση στο ιστορικό αυτό γεγονός, θέτοντας το υποθετικό ερώτημα: τι θα συμβεί αν απόψε δολοφονηθεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος;  Ερώτημα που έχει ενδεχόμενη βάση του στο τεράστιο κύμα αποδοκιμασίας και δυσαρέσκειας που έχει ορθωθεί από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του Τραμπ από το αμερικανικό κοινό και παγκόσμιους ηγέτες. 

Οπότε, αν ο Τραμπ δεχτεί θανάσιμη επίθεση ενώ έχει ήδη ορκιστεί, αναλαμβάνει καθήκοντα ο ορκισμένος αντιπρόεδρος. 

Με βάση το σύνταγμα, αν δολοφονηθούν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - ή δεν είναι σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους - ο επόμενος τη τάξει είναι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Σε περίπτωση δε που και οι τρεις είναι ανίκανοι για να ασκήσουν την εξουσία, τότε οι ευθύνες πέφτουν στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης - του Ομπάμα, αφού η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει προλάβει να ορκιστεί ακόμα, με πρώτο τη τάξει τον υπουργό Εξωτερικών.

Πάντως, το ρεπορτάζ του CNN προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων -μη ξεχνάμε και τη πρόσφατη κόντρα του τηλεοπτικού δικτύου με τον Τραμπ, όταν ο τελευταίος τους κατηγόρησε για ψεύτικες ειδήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση