GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ESM: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για την ελάφρυνση του χρέους

«Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε το μέλ...


«Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε το μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Καλίν 'Ανεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Dow Jones, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του ESM.

«Αυξήσαμε τον στόχο μας για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση κατά 14% το 2017, για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», σημείωσε ο αξιωματούχος του ESM.

O ίδιος πρόσθεσε ότι ο στόχος για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ και αποτελεί μία εκτίμηση, που μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια του έτους.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ESM θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια για πρώτη φορά το 2017, με στόχο να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και για να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση