GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φλαμπουράρης για το Eurogroup: Θα βρεθεί συναινετική λύση, αλλιώς διαλύεται η Ευρωζώνη

Την πεποίθηση του για το κλείσιμό της δεύτερης αξιολόγησης, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στη διάρκεια συνέντευξ...


Την πεποίθηση του για το κλείσιμό της δεύτερης αξιολόγησης, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χαλκίδα, την οποία επισκέφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Φλαμπουράρης, σημείωσε ότι στη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης υπήρξαν δύο περίοδοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκείνη από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, έως και τη συμφωνία του θέρους του ιδίου έτους και η δεύτερη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έως σήμερα.

Χαρακτήρισε την περίοδο δύσκολη και για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη, αποδίδοντας τις δυσκολίες στην πολιτική των φιλελεύθερων κυβερνήσεων στην Ευρώπη που «συντηρούν και αναπαράγουν τις πολιτικές της λιτότητας, τις οποίες πρώτη υπέστη η ελληνική κυβέρνηση».

Επισήμανε ότι «τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας» στο οποίο πρωτοστατούν η κυβέρνηση της Γαλλίας και ως ένα βαθμό της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι τώρα πλέον «δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων».

«Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό Eurogroup» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για την άσκηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, μιας συνεπούς πολιτικής με το βλέμμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας ότι αποδείξαμε πως παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να βλέπουμε προς τα στρώματα αυτά που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και όχι σε εκείνα που όχι μόνο δεν υποφέρουν, αλλά ευνοούνται από τις πολιτικές αυτές.

Ανέφερε ότι το χθεσινό Eurogroup, αφήνει ελπίδες για το άνοιγμα ενός δρόμου, ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες και να έλθει μια περίοδος άνοιξης για τους πολίτες της Ευρώπης.

«Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι' αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για "αριστερή παρένθεση", λέω ότι αυτό δεν θα γίνει. Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για το χθεσινό Eurogroup, είπε ότι υπάρχει σύγκρουση Σόϊμπλε-ΔΝΤ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί συναινετική λύση, διότι (διαφορετικά) «διαλύεται η Ευρωζώνη».

Σημείωσε, πάντως, ότι «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ευρωζώνη». Ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητά, να είναι συνεπείς και οι άλλοι στις ειλημμένες αποφάσεις. Ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι «δεν υπήρξε ευθυγράμμιση όλων των κρατών, ούτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση» στο χθεσινό Eurogroup σε ότι αφορά την ψήφιση από τώρα, μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018, προσθέτοντας ότι «κάποιοι είπαν πως δεν χρειάζεται η λήψη τέτοιων μέτρων, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν πως η λήψη προληπτικών μέτρων είναι εκτός ευρωπαϊκών προτύπων».

Πέραν, όλων των υπολοίπων, σημείωσε και την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είπε ότι οι εταίροι μπορεί να «καθυστερήσουν λίγο», αλλά θα δεχθούν την πρόταση Τσακαλώτου που θα περιγράφει ορισμένα μέτρα, τα οποία, η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, διότι «το πλεόνασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προβλεπόμενα (από τη συμφωνία του 2015)».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου, τόνισε την αναγκαιότητα, συνεχούς επαγρύπνησης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κριτικάρουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις ενός δικαστηρίου, μπορεί να κρίνονται, αλλά δεν μπορεί να καθοδηγούνται. Άλλο η Τουρκία, άλλο η Ελλάδα».

Ανέφερε ότι παρά τη δύσκολη φάση που διανύει η Τουρκία, η Ελλάδα θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη γείτονα για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, σημειώνοντας τη συμβολή της συμφωνίας στο θέμα αυτό. Ο κ. Φλαμπουράρης επέρριψε ευθύνες και σε εκείνες εκ των χωρών της ΕΕ που δεν τακτοποιούν το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων στα κράτη που επιθυμούν.

Σε ότι αφορά, τις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για ακύρωση της συμφωνίας, είπε «η συμφωνία είναι με την ΕΕ. Ας απευθυνθεί εκεί ο κ. Τσαβούσογλου. Δεν μπορεί να φοβερίζει την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα τοπικά προβλήματα της Εύβοιας, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε σε όσα αποκόμισε από την επίσκεψή του σε κρίσιμους, όπως είπε, κρίκους της περιοχής, σημειώνοντας ότι παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα, οι δύσκολες καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, μέσω της συνεργασίας δημόσιας διοίκησης - πολιτών - κυβέρνησης.

Αναφερόμενος ειδικά σε θέματα πολιτικής προστασίας, εξήρε τη συμβολή των εθελοντικών τμημάτων στην Εύβοια, ενώ πρόσθεσε ότι γενικά παρατηρείται πανελλαδικά μια δυστοκία στην συνεργασία δήμων και Περιφερειών την οποία απέδωσε περισσότερο σε κατεστημένες νοοτροπίες.

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Χαλκίδας, είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα ενίσχυσης κάποιων δομών του, ενώ επισήμανε ότι το ουσιαστικό πρόβλημα, γενικά στο χώρο της Υγείας, είναι το στελεχικό δυναμικό με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό των 8.000-10.000 ανθρώπων που έφυγαν από τον τομέα αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ερώτηση για τη μαύρη και αδήλωτη εργασία, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να περιοριστεί έως και να εκμηδενιστεί το φαινόμενο, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Σημείωσε, όμως, ότι ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μικρές επιχειρήσεις κλπ, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πεισθούν πως η αδήλωτη εργασία πρέπει να σταματήσει.

Ο κ. Φλαμπουράρης ρωτήθηκε επίσης για τα Τσιμέντα Χαλκίδος και τη Λάρκο. Ως προς τα πρώτα είπε "δεν μπορούν να περάσουν από το παράθυρο οι ομαδικές απολύσεις," σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης.

Ως προς τη Λάρκο είπε ότι η τιμή πώλησης του παραγόμενου προϊόντος εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του Χρηματιστηρίου, την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερό.Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι ζήτησε την συνεργασία εργαζομένων και διοίκησης, ώστε να καταρτισθεί ένα business plan με στόχο μέσω της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης των λατομείων της Λάρκο να επιτευχθεί μια εξισορρόπηση μεταξύ του κόστους παραγωγής και της τιμής πώλησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ρεύματος για τη Λάρκο κατά 30%. Επισήμανε ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημα των εργαζομένων για μηνιαία οικονομική ενίσχυση, επαναλαμβάνοντας, πως το σημαντικό είναι η εκπόνηση του business plan. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν οι άλλοι, να δίνουμε χρήματα και να φθάνουν σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις» τόνισε, ο κ Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν μια επιχείρηση είναι ιδιωτική ή δημόσια, την ενδιαφέρει το να σωθούν οι θέσεις εργασίας και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.

Τέλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Φλαμπουράρη, ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Μπρατσώλης και Ζωή Λιβανίου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκπροσώπησε ο Χρήστος Θεοδουλίδης, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Κβαντική σύζευξη, κβαντική κρυπτογραφία, κβαντική τηλεμεταφορά..

    Η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία ΠΈΡΥΣΙ τον πρώτο κβαντικό δορυφόρο του κόσμου από το Κέντρο Εκτόξευσης δορυφόρων Jiuquan στην βορειοδυτική Έρημο Gobi..

    Ο δορυφόρος των 600-και-κάτι-κιλών θα ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από την Γη κάθε 90 λεπτά, αφού εισέλθει σε ηλιοσύγχρονη τροχιά στο ύψος των 500 χιλιομέτρων...

    Το παρατσούκλι του είναι Micius, από έναν Κινέζο φιλόσοφο και επιστήμονα στον οποίο αποδίδονται τα πρώτα οπτικά πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας....

    Όχι μόνο ΠΟΛΛΟΊ δεν μπορούν να υποθέσουν πώς λειτουργούν τα παραπάνω, αλλά ακόμα και ο προσδιορισμός των τεχνολογιών ως κβαντικών τους προκαλεί αμηχανία, πόσο μάλλον η έννοια της “σύζευξης” ή η “τηλεμεταφορά”...Και Προτού οι οπαδοί της σειράς Star Trek τρελαθούν από την χαρά τους (για την τηλεμεταφορά) θα τους πω ότι δεν αφορά κάποια μικρά ή μεγάλα αντικείμενα αλλά δεδομένα (πληροφορίες)...

    Στις κβαντικές επικοινωνίες μια ακριβής εκπομπή φωτονίων μεταξύ του “εξυπηρετητή” και του “δέκτη” δεν είναι ποτέ εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς ο οπτικός άξονας του δορυφόρου πρέπει να σημαδεύει ακριβώς προς αυτούς των τηλεσκοπίων στους σταθμούς εδάφους....

    Απαιτεί ένα σύστημα ευθυγράμμισης που είναι 10 φορές πιο ακριβές από αυτό ενός συνηθισμένου δορυφόρου και ο ανιχνευτής εδάφους μπορεί να πιάσει μόνο ένα στο εκατομμύριο από τα συζευγμένα φωτόνια που εκτοξεύονται...

    Αυτό που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο είναι ότι με την ταχύτητα των οχτώ χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, με την οποία πετάει ο δορυφόρος πάνω από τη γη, θα είναι ανιχνεύσιμος από τον σταθμό εδάφους απλώς για μερικά λεπτά... Είναι σαν να ρίχνεις ένα κέρμα από ένα αεροπλάνο στα 100.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ακριβώς μέσα στη σχισμή ενός κουμπαρά...τα πείραμα αυτά ίσως αποτύχουν...


    Uros


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που υπόσχεται η κβαντική τεχνολογία στο συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή οι απόλυτα ασφαλείς επικοινωνίες, πρόκειται να γίνει EΧΕΙ γίνει ΠΙΟΣ ξέρη~~είναι με την τηλεμεταφορά..

    Ως μια ακόμα απεικόνιση της αποτυχίας της κλασικής μηχανικής μπορούμε να θεωρήσουμε την συμπεριφορά του φωτός... Έχουμε, από τη μία πλευρά, τα φαινόμενα της συμβολής και της περίθλασης του φωτός, που μπορούν να ερμηνευτούν μόνο στην βάση της κυματικής θεωρίας· από την άλλη, έχουμε φαινόμενα όπως η φωτο-ηλεκτρική εκπομπή και η σκέδαση από ελεύθερα ηλεκτρόνια, που δείχνουν ότι το φως συντίθεται από μικρά σωματίδια...

    Αυτά τα σωματίδια, που αποκαλούνται φωτόνια, έχει το καθένα μια ορισμένη ενέργεια και ορμή, που εξαρτάται από τη συχνότητα του φωτός, και εμφανίζονται να έχουν το ίδιο πραγματική υπόσταση με τα ηλεκτρόνια ή οποιαδήποτε άλλα σωματίδια που είναι γνωστά στη φυσική... Κάποιο κλάσμα ενός φωτονίου ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί...

    Πειράματα έχουν δείξει ότι αυτή η ανώμαλη συμπεριφορά δεν είναι μια ιδιομορφία του φωτός, αλλά είναι εντελώς γενική..... 'Ολα τα σωματίδια της ύλης έχουν κυματικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να εκτεθούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.... Εδώ έχουμε ένα πολύ χτυπητό και γενικό παράδειγμα της κατάρρευσης της κλασικής μηχανικής - όχι απλώς μια ανακρίβεια των νόμων της κίνησης, αλλά μια ανεπάρκεια των εννοιών της να μας παρέχουν μια περιγραφή όσων συμβαίνουν σε ατομική κλίμακα....

    Η αναγκαιότητα να αποστασιοποιηθούμε από τις κλασικές ιδέες όταν κανείς επιθυμεί να λάβει υπόψη την έσχατη μορφή της ύλης μπορεί να γίνει αντιληπτή, όχι μόνο από πειραματικά αποδεδειγμένα γεγονότα, αλλά και από γενικές φιλοσοφικές αφετηρίες...


    Οι επιστήμονες τώρα αναμένουν ότι οι κβαντικές τηλεπικοινωνίες θα αλλάξουν θεμελιωδώς την ανθρώπινη εξέλιξη στις επόμενες ένα η δύο δεκαετίες, καθώς υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για την εφαρμογή της νέας γενιάς επικοινωνιών σε πεδία όπως κατασκοπίας, άμυνας, στρατός και η ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ...

    {βρήκα και έγραψα πάλι μια βλακεία}..

    Υ.Γ{1}..ένα τρις συγνώμη να ζητήσει ο Άδωνις ο ΦΑΣΊΣΤΑΣ... βάζοντας μέσων τον ΖΑΝ ΚΟΕΝ+++Καρατζαφυρερ ..και να του λέει ΑΚΌΜΑ ο Μυωνης ότι τον συχωρνάει ...Εμπιστοσύνη από την ολότητα του Εβραϊκού λάου δεν θα δει...Ρε Σάμπυ του έχεις μπέσα;;;..Ξέρω πως ΌΧΙ.. απλός κάνει καλά θελήματα ο Μπουμπούκος είναι γνωστό...Εγώ προσωπικά ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν ξεπλύνω..

    Υ.Γ.. {2} Ελα ρε Φλαπουράρη !!! ..Διαλύετε η Ευρώπη;;; Άκου τι θα πάθετε ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ θα φάτε πολύ ξύλο...Ο Κουλης θα το φάει που θα το φα ει και ας λέει συμφωνία Αλήθειας και μαλακίες... Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ ( ΛΕΓΕ ΜΕ ΓΕΡΜΆΝΙΑ) για να γλυτώσετε πηγαίνετε στην Βουλή και ακυρώσετε μερικούς δικούς σας μνυμονιάκους νόμους...και ΜΕΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΚΑΙ ΜΕ ΈΝΑ ΚΑΛΟ ΠΛΆΝΟ Β!....υπαρχή σήμερα τεχνογνωσία να τους στριμώξουμε ΑΛΛΑ και να σας εξασφαλίσουμε την ΔΊΚΙΑ σας ασφάλεια και τον οικογενειών σας...Γράφω εδώ από πέρυσι ότι δεν θα έλθουν σε συνφωνια ΤΟ ΊΔΙΟ ΈΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΆΑΑΑΑ.. θέλουν την χώρα ΟΛΗ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΌ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση