GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδηγός κοίταζε το iPhone και σκότωσε παιδί και οι γονείς κάνουν μήνυση στην Apple

Την Apple μήνυσε ένα ζευγάρι Αμερικανών, των οποίων η πεντάχρονη κόρη σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το δυστύχημα προκάλεσε ένας αφηρημένος οδ...


Την Apple μήνυσε ένα ζευγάρι Αμερικανών, των οποίων η πεντάχρονη κόρη σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το δυστύχημα προκάλεσε ένας αφηρημένος οδηγός που χρησιμοποιούσε εκείνη την ώρα την εφαρμογή FaceTime στο κινητό τηλέφωνό του iPhone.

Οι γονείς κατηγορούν την εταιρεία ότι θα έπρεπε να είχε προβλέψει η εν λόγω εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που ο χρήστης οδηγεί.

Η μήνυση αναφέρει ότι η ίδια η Apple είχε κατοχυρώσει το 2014 την πατέντα για ακριβώς ένα τέτοιο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις συσκευές της, «κλειδώνοντας» το FaceTime σε ώρα οδήγησης.

Οι γονείς ζητούν αποζημίωση από την Apple, επειδή τελικά δεν εγκατέστησε την ασφαλέστερη εκδοχή του FaceTime στα «έξυπνα» κινητά της.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα πίσω από το αυτοκίνητο της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο όχημα, είχε παραδεχθεί στην αστυνομία ότι χρησιμοποιούσε το FaceTime τη στιγμή του τροχαίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση. Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί στο Τέξας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση