GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

LIVE από την Ουάσινγκτον - Ο Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο, λίγο πρι...


Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο, λίγο πριν τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε: «Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία». 

Δείτε το βίντεο με την ορκωμοσία του Τραμπ: 

Νωρίτερα, το ζεύγος Ομπάμα και το ζεύγος Τραμπ ήπιαν καφέ στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσουν για την τελετή, με το ίδιο αυτοκίνητο.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, βρίσκονται στο Καπιτώλιο για την τελετή.

Η ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ 

Οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων, τόνισε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν. Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

Δείτε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ:

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να «εξαλείψει» την «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία». «Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

«Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες». Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ «επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών», χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

Δείτε το LIVE από το Donald Trump Inauguration LIVE:

Το tweet του Τραμπ πριν από την ορκωμοσία - ΦΩΤΟ

«Θα σας δω στις 11:00 για την ορκωμοσία. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στους περισσότερους από 20 ακόλουθους του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, πρόκειται να φθάσουν μπροστά από το Καπιτώλιο λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).

Η ορκωμοσία του Πενς θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11:35 και του Ντόναλντ Τραμπ γύρω στις 12:00.

Ένα πλήθος πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αναμένεται για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το μεσημέρι προβλέπεται να βρέξει στην Ουάσινγκτον.

Δείτε το tweet του Τραμπ:

Eπεισόδια στην Ουάσινγκτον πριν από την ορκωμοσία Τραμπ - ΒΙΝΤΕΟ

Μαυροντυμένοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον.

Οι διαδηλωτές, που κρατούν μαύρες σημαίες, έσπασαν μεταξύ άλλων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank Of America.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση