GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Τσίπρας για το Κυπριακό: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση λύσης- ΒΙΝΤΕΟ

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκ...


Σε δηλώσεις προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. 

«Θεωρώ ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι υπάρχει μία συναντίληψη από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων πάνω στις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και μια ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού πολιτικού κόσμου στις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, ώστε να υπάρξει μία θετική εξέλιξη και μια βιώσιμη και δίκαιη λύση για το Κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για άλλη μια φορά δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας  δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στα πλαίσια της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ιδιότητα που ενισχύει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ότι δεν νοείται να υπάρξει σχέδιο λύσης του Κυπριακού που θα δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες χώρες να έχουν επεμβατικά δικαιώματα και στρατούς κατοχής», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πέραν της ισχυρής ελληνικής γραμμής, δημιουργείται μια κοινή ευρωπαϊκή γραμμή, διότι αυτά τα επιχειρήματα συνάδουν τόσο με το Διεθνές, όσο και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Σημείωσε δε ότι θα «εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή για την εξεύρεση λύσης σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε ερώτηση για το αν θα πάει και ο ίδιος στη Γενεύη, ο Πρωθυπουργός απάντησε με χιούμορ, λέγοντας: «Νομίζω ότι με το χιόνι ήρθε η Γενεύη στην Αθήνα. Θα δούμε». 

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση