GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το PKK «βλέπουν» πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Σμύρνη

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε πριν από λίγο ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο όπου ση...


Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε πριν από λίγο ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο όπου σημειώθηκε νωρίτερα ισχυρή έκρηξη, και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.

«Ξέσπασε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας.

Ο Αϊγιλντίζ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο από τους δράστες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Ακόμη ο Ερόλ Αϊγιλντίζ είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.

«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκαν απευθείας.

Ο Καϊνάκ επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση