GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό plan B για το Κυπριακό εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης

Εναλλακτικό “σχέδιο Β”, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό, έχει εκπονήσει η τ...


Εναλλακτικό “σχέδιο Β”, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό, έχει εκπονήσει η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με το λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», τις οποίες δημοσίευσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο εθνικιστής Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε άλλους τομείς.

Οι δηλώσεις έγιναν ύστερα από χωριστές συναντήσεις που είχε στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Για τις συνομιλίες της Γενεύης, ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι στην αρχή η συζήτηση θα γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και μετά θα πραγματοποιηθεί πενταμερής διάσκεψη, με τη συμμετοχή και των τριών εγγυητριών χωρών. Πρόσθεσε ότι το επίπεδο εκπροσώπησης της Τουρκίας στη διάσκεψη θα εξαρτηθεί από το ποιος θα συμμετάσχει εκ μέρους των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας και Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για κωλυσιεργία, το Κυπριακό αποτελεί εθνική υπόθεση και ζήτημα στρατηγικής για την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, είπε ότι η Τουρκία διατηρεί στρατό στα κατεχόμενα, όπως και η Ελλάδα στις ελεύθερες περιοχές, όπου - κατά τον ισχυρισμό του - υπάρχουν 20.000 Έλληνες στρατιώτες. Διερωτήθηκε επιπλέον γιατί να φύγει ο τουρκικός στρατός, όταν η Βρετανία δεν έχει πρόθεση να εκκενώσει τις βάσεις της.

Για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, είπε ότι θα είναι θαύμα αν το 2017 καταστεί η χρονιά της λύσης. Είπε επίσης ότι ούτε η Μόρφου ούτε η Καρπασία θα επιστραφούν στους Ελληνοκυπρίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση