GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κορκίδης επιβεβαιώνει το «κύμα φυγής» επιχειρήσεων

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη «φυγή» επιχειρήσεων στο εξωτερικό και τα χιλιάδες «λουκέτα» που μπήκαν μέσα στο 2016, έδωσαν ο πρόεδρος τη...


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη «φυγή» επιχειρήσεων στο εξωτερικό και τα χιλιάδες «λουκέτα» που μπήκαν μέσα στο 2016, έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο γνωστός φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Realnews στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο για το «κύμα φυγής» επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εκτίμησε ότι λόγω της καταιγίδας φόρων που έρχονται, μέσα στο 2017 θα κλείσει άλλο ένα 10% νέων επιχειρήσεων.
Ο κ. Κορκίδης αποκάλυψε ότι ήδη το 2016 έκλεισαν 33.606 επιχειρήσεις, όταν το 2015 είχαν κλείσει 28.303, διαφορά 50.403 λιγότερες. Επίσης το 2016 άνοιξαν 28.234 επιχειρήσεις ενώ έκλεισαν 33.606, διαφορά 5.372 περισσότερα λουκέτα.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αμπελιώτης δήλωσε ότι πολλοί επαγγελματίες ζητούν από τους φοροτεχνικούς τρόπους για να φύγουν στο εξωτερικό, προκειμένου να γλιτώσουν τους φόρους. «Είναι το πρώτο που ζητάνε», επεσήμανε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να ενημερώνονται ότι «φορολογούνται στη χώρα που έχουν το εισόδημα».
Ο γνωστός φοροτεχνικός, απαριθμώντας τους φόρους που θα πληρώνουν οι επαγγελματίες, δήλωσε ότι η φορολογία θα φτάσει το 75%. «Θα πληρώσουν 29% φόρο για την πρώτη χρονιά και 29% προκαταβολή φόρου, 26,95% ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Δεν θα έχουν οι επιχειρήσεις ρευστότητα», τόνισε ο κ. Αμπελιώτης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση