GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tσαβούσογλου: Η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε. χωρίς να μας ρωτήσουν

Δήλωση που θα συζητηθεί, έκανε ενώπιον Τούρκων διπλωματών στην ετήσια διάσκεψη πρεσβευτών στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονας ...


Δήλωση που θα συζητηθεί, έκανε ενώπιον Τούρκων διπλωματών στην ετήσια διάσκεψη πρεσβευτών στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονας χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδρά αρνητικά στην επίλυση του ζητήματος» για να εξηγήσει στη συνέχεια τι ακριβώς εννοεί. «Ένας από τους λόγους που μέχρι σήμερα έμεινε άλυτο το Κυπριακό είναι η ένταξη της μιας πλευράς στην ΕΕ, χωρίς να υπάρξει μόνιμη λύση στο Κυπριακό και χωρίς να μας ρωτήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και οι Τουκοκύπριοι επέδειξαν μια ειλικρινή και σοβαρή προσπάθεια, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το θέμα έχουμε πολύ ήσυχη τη συνείδησή μας”.

«Αυτή τη θέλησή μας και την εποικοδομητική μας στάση θα την συνεχίσουμε αυτή τη βδομάδα που θα συμμετάσχουμε στη Γενεύη», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, λέγοντας ότι αναμένουν την ίδια στάση και από την άλλη πλευρά.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ ότι ενώ συνεχίζεται να χύνεται αίμα σε πολλά μέρη του κόσμου, ο λόγος που στην Κύπρο κυριαρχεί γαλήνη είναι οι αποτελεσματικές εγγυήσεις που διασφάλισε η Τουρκία. Αυτές οι εγγυήσεις δεν θα εγκαταλειφθούν», είπε και πρόσθεσε: «Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στη Γενεύη, εμείς έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους  Τουρκοκύπριους, γι' αυτό να μην έχει κανένας αμφιβολία».

ΠΗΓΗ: kibrispostasi.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση