GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζανακόπουλος στο δελτίο του ΑΝΤ1: Δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 - ΒΙΝΤΕΟ

Ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντα...


Ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επαναληφθεί σκηνικό, αντίστοιχο με αυτό του καλοκαιριού του 2015 και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για μείωση του αφορολόγητου. 

Ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε για το κλίμα που διαμορφώθηκε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας, αλλά και για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε πως μπορεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.  «Το κλίμα που διαμορφώθηκε στη Μάλτα απέχει αρκετά από το κλίμα που επιχειρεί να βγάλει ο κ. Σόιμπλε. Ήταν τελείως διαφορετικό το κλίμα και στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ αλλά και στη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ. Η λογική όλων φαίνεται να είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, το χάσμα που χωρίζει το ΔΝΤ με την Ευρώπη και την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Ερωτηθείς γιατί καθυστέρησε η β’ αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Τόσο στην περίοδο της α’ αξιολόγησης όσο και στη φάση της β’ αξιολόγησης η κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει στο ΔΝΤ».

«Η ευθύνη για την καθυστέρηση - κυρίως, αν όχι αποκλειστικά- ανήκει στο ΔΝΤ που απαιτεί παράλογα 4,5 δισ. μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του Bloomberg και την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημείωσε ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν γνωρίζει το τεχνικό σκέλος του προγράμματος. «Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα γιατί πριν καν συμφωνηθεί το σύνολο της τεχνικής συμφωνίας έχουμε υλοποιήσει το 1/3 των προαπαιτούμενων, στο υπόλοιπο 1/3 υπάρχει απόλυτη τεχνική συμφωνία και στο υπόλοιπο 1/3 υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν», υπογράμμισε.

«Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις είναι ότι η ελληνική πλευρά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν δέχονται τις προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2019, δηλαδή δεν αναγνωρίζουν ότι θα παρουσιαστεί δημοσιονομικό κενό 4,5  δισ. ευρώ. Υπό αυτή την έννοια σε τίποτα δεν έχουμε καταλήξει ή προσυμφωνήσει, όπως θέλει να λέει η ΝΔ για να δημιουργεί σκηνικά έντασης, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Αντιθέτως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας που αναγνωρίζεται και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει το ΔΝΤ» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση