GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξήλωσαν 10.000 υπεραιωνόβια δέντρα και τα μετέφεραν για να φτιάξουν θέρετρο!

Όταν έγινε γνωστό ότι για να φτιαχτεί μια νέα μεγάλη τεχνητή λίμνη στην Κίνα, θα έπρεπε να ξεριζωθεί ένα ολόκληρο δάσος, μεγάλης ιστο...


Όταν έγινε γνωστό ότι για να φτιαχτεί μια νέα μεγάλη τεχνητή λίμνη στην Κίνα, θα έπρεπε να ξεριζωθεί ένα ολόκληρο δάσος, μεγάλης ιστορικής αξίας, με 10.000 δέντρα ηλικίας χιλιάδων ετών, προκλήθηκε οργή.

Ο Κινέζος επιχειρηματίας Ma Danong συνειδητοποίησε ότι τα σχέδια για τη νέα λίμνη απειλούσαν καμφορόδεντρα 2.000 ετών αλλά και σπίτια μεγάλης ιστορικής αξίας.

Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει με δικά του έξοδα ένα project για να μεταφερθούν αλλού και να φτιάξουν ένα νέο θέρετρο, από την αρχή. Έτσι ξεριζώθηκαν σιγά σιγά τα δέντρα και μεταφέρθηκαν. Επιπλέον, αποσυναρμολογήθηκαν 50 οικίες της εποχής της δυναστείας των Μινγκ και της δυναστείας των Τσινγκ.

Το εξωτικό τοπίο που... μετακόμισε, στήθηκε γύρω από την ξενοδοχειακή αλυσίδα του Ρώσου μεγαλοκτηματομεσίτη Vladislav Doronin, την Aman.

«Συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος να προστατέψω και να τιμήσω την ιστορία μας, ήταν να εμφυσήσω καινούργια ζωή και σκοπό σ' αυτά τα παμπάλαια σπίτια, και να επιτρέψω στα ιερά δέντρα που τα περιστοίχιζαν να εμψυχωθούν με ανανεωμένο πνεύμα» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, ο Ma.

Βοτανολόγοι, μηχανικοί, ειδικοί στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική επιστρατεύτηκαν από τον Ma. Της μεταφοράς, πλησίον της Σαγκάης, επέζησε το 80% των δέντρων.

Το θέρετρο ακούει στο όνομα «Amanyangyun». Αρχίζει να δέχεται πελάτες το φθινόπωρο, φέτος. Οι 50 ανασυντεθημένες οικίες θα δώσουν 26 «αρχαίες βίλες» και 25 σουίτες ενός υπνοδωματίου. Ποικιλία χώρων ενδιαίτησης, αίθουσα δεξιώσεων 200 θέσεων, πισίνες, σπα, θα έχει στη διάθεσή του ο επισκέπτης.

Ένα γαλήνιο καταφύγιο «το οποίο διαφυλάσσει ανεκτίμητους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, δίνοντας νέα ζωή σε αυτές τις οικίες της εποχής των δύο δυναστειών και σ' αυτό το αρχαίο δάσος» θέλει να είναι το Amanyangyun.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση