GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου

Διαβάστε το μήνυμα που στέλνει το το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με ...


Διαβάστε το μήνυμα που στέλνει το το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας Παιδικού Καρκίνου (International Childhood Cancer Day), όπως έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους.

"Με την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας του Καρκίνου στο παιδί (International Childhood Cancer Day) – 15 Φεβρουαρίου 2017 – το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) θέλει να τονίσει τη συνεχή και αξιοσηµείωτη πρόοδο, που επιτυγχάνεται στην αντιµετώπιση του παιδιού µε καρκίνο.

Νέες επιστηµονικές ανακαλύψεις, νέες θεραπείες, µε την εφαρµογή και συνεργατικών πρωτοκόλλων προστίθενται στις ήδη καθιερωµένες δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο καρκίνος στο παιδί, παρά τη σπανιότητά του, αποτελεί αντικείµενο συνεχούς ενασχόλησης επιστηµόνων σε όλο τον κόσµο, όχι µόνο λόγω της σοβαρότητάς του ως πάθησης αλλά και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας της επιστηµονικής κοινότητας απέναντι στους µικρούς ασθενείς.

Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσµιο επίπεδο η ιατρική έρευνα οδηγεί και σε εξατοµίκευση των θεραπειών, σε µια προσπάθεια αύξησης της αποτελεσµατικότητας και µείωσης των άµεσων και απώτερων επιπλοκών.

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι οι µικροί ασθενείς µας να λαµβάνουν την καλύτερη δυνατή και διαθέσιµη από πλευράς επιστήµης θεραπεία και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουµε τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα ζωής.

Το σύνολο του ανθρώπινου δυναµικού µας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι καταβάλουν µε αυταπάρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη αντιµετώπιση των µικρών ασθενών.

Στη µάχη αυτή κρίσιµο ρόλων παίζουν σύλλογοι - φορείς οι οποίοι στέκονται δίπλα µας ως πολύτιµοι αρωγοί καλύπτοντας αρκετές φορές τις αδυναµίες της πολιτείας ειδικά µέσα στο συγκεκριµένο δυσµενές οικονοµικό περιβάλλον.

Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις από πλευράς προσωπικού και πόρων, οι µικροί ασθενείς µας θεραπεύονται άρτια και
αποτελεσµατικά.

Από επιστηµονικής πλευράς καταβάλλεται επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόοδο στην έρευνα και εκπαίδευση.

Κάθε νέο επίτευγµα της επιστηµονικής κοινότητας γίνεται προσπάθεια να είναι άµεσα εφαρµόσιµο στους µικρούς ασθενείς µας µέσω συµµετοχής της Εταιρείας µας συνολικά, και των µελών µας ειδικότερα, σε διεθνή συνεργατικά πρωτόκολλα και συναντήσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι ασθενείς µας λαµβάνουν ακριβώς την ίδια θεραπεία µε όλα τα παιδιά που συµµετέχουν παγκοσµίως στις ίδιες συνεργατικές µελέτες.

Η πρόσφατη διοργάνωση στη χώρα µας (Αθήνα - Ρόδος) υπό την αιγίδα της ΕΕΠΑΟ συναντήσεων παγκόσµιου ενδιαφέροντος αναδεικνύουν αυτή τη δραστηριότητα: 27η Ετήσια Σύνοδος της Διεθνούς Οµάδας Μελετών BFM (I BFM SG, http://www.ibfm2016.org), 10ο Διεθνές Συµπόσιο για τη Λευχαιµία στην Παιδική Ηλικία, 10η Συνάντηση της Διεθνούς Οµάδας Εργασίας για τις Παιδιατρικές Νόσους µε στόχευση τις εξελίξεις που αφορούν την αντιµετώπιση της λευχαιµίας σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα τη µεταµόσχευση µυελού των οστών και τις κυτταρικές θεραπείες (Pediatric Diseases Working Party – PDWP), 5η Διεθνής Συνάντηση των Νοσηλευτών Παίδων στις µονάδες µεταµόσχευσης µυελού οστών (Pediatric Diseases Nurses Group – PDNG).

Σύµφωνα µε το στρατηγικό πλάνο της SIOPE (the European Society for Paediatric Oncology) για τα επόµενα 10 χρόνια, η Εταιρεία µας – ως µέλος της SIOPE - θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσµα για αύξηση των ποσοστών ίασης παιδιών και εφήβων µε καρκίνο αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους επιβιώσαντες σε συνεργασία µε γονείς και αποθεραπευµένους.

Το σύνθηµα που ακούστηκε στην SIOPE SOCIETY DAY στα πλαίσια του ECCO 2017 στις 27 Ιανουαρίου 2017 «τα παιδιά πρώτη προτεραιότητα» θα είναι ο φάρος για όλους µας µε µέτρο επιτυχίας τα 10 χρόνια ελεύθερα νόσου αλλά και απώτερων συνεπειών. 

Χαιρετίζουµε κάθε προσπάθεια για βελτίωση της φροντίδας του παιδιού µε καρκίνο.

Ζητάµε από την Πολιτεία να συνδράµει άµεσα και αποτελεσµατικά ώστε να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις.

Καλούµε όλους να συνεισφέρουν στην καθηµερινή µάχη ζωής που δίνουν οι µικροί ήρωες.

Καθένας µας µπορεί να γίνει εθελοντής αιµοδότης ή εθελοντής δότης µυελού των οστών.

Καθένας µας µπορεί να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Εµείς, ως Επιστηµονική εταιρεία θα συνεχίσουµε παρά τις όποιες αντιξοότητες να παλεύουµε καθηµερινά µαζί µε ασθενείς, οικογένειες και φίλους ώστε η φλόγα της πίστης και ελπίδας για την οριστική νίκη να παραµένει άσβεστη.

Εκ µέρους του ΔΣ της ΕΕΠΑΟ,

Απόστολος Πουρτσίδης
Πρόεδρος

Δηµήτριος Δογάνης
Γενικός Γραµµατέας"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση