GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο 18 άτομα για το φόνο στρατιωτικού που έγινε ήρωας στην Τουρκία

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη 18 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνοι για το φόνο ενός στρατιωτικού, που έγινε εθνικός ήρωας στην Τουρκία ε...


Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη 18 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνοι για το φόνο ενός στρατιωτικού, που έγινε εθνικός ήρωας στην Τουρκία επειδή προσπάθησε να σταματήσει έναν από τους φερόμενους ως δράστες της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Ο υπαξιωματικός Ομέρ Χαλίσντεμιρ θεωρείται ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία των γεγονότων τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου σκοτώνοντας τον φερόμενο ως πραξικοπηματία στρατηγό Σεμίχ Τερζί. Στη συνέχεια έπεσε ο ίδιος νεκρός.

Οι 18 κατηγορούμενοι των οποίων η δίκη ξεκίνησε στην Άγκυρα κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πολλές φορές ισόβια ο καθένας, κυρίως για "φόνο" και "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης".

Ο Χαλίσντεμιρ έγινε εθνικός ήρωας στην Τουρκία: μετά τον θάνατό του, εκατοντάδες μωρά πήραν το όνομά του και ο τάφος του έγινε τόπος προσκυνήματος. Πάρκα και σχολεία μετονομάστηκαν προς τιμήν του.

Η ευθύνη για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αποδόθηκε από την Άγκυρα στον ισλαμιστή ιερωμένο, εγκατεστημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, Φετουλάχ Γκιουλέν, που αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, καθώς και στο δίκτυό του, που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατικό" από την Άγκυρα.

Ο Γκιουλέν "θα οδηγηθεί στην Τουρκία και θα λογοδοτήσει", επέμεινε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Οι δικαστικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι πρωτοφανούς έκτασης στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις διώξεις που ξεκίνησαν μετά τη 15η Ιουλίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η δίκη 47 ανθρώπων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να απαγάγουν ή να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος ξεκίνησε χθες στη Μούγλα (δυτική Τουρκία).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση