GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά την καταστροφή του 1991 το Ιράκ αποκτά πάλι δεξαμενόπλοια

Ένα "μεγάλο στόλο" δεξαμενόπλοιων σχεδιάζει να αποκτήσει το Ιράκ, προκειμένου να μεταφέρει πιο άμεσα το πετρέλαιό του στις ...


Ένα "μεγάλο στόλο" δεξαμενόπλοιων σχεδιάζει να αποκτήσει το Ιράκ, προκειμένου να μεταφέρει πιο άμεσα το πετρέλαιό του στις παγκόσμιες αγορές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Τζαμπάρ αλ- Λουάιμπι.

Ο στόλος δεξαμενοπλοίων της χώρας καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κατά την επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την εκδίωξη του Ιράκ από το Κουβέιτ το 1991, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ιδιοκτησίας Εταιρίας Ιρακινών Πετρελαιοφόρων. Η εταιρία είχε στην κατοχή της έως και 24 δεξαμενόπλοια κατά τη δεκαετία του '80.

"Το υπουργείο επιθυμεί να αναδιαρθρώσει την εταιρία και να αναπτύξει τις επιχειρήσεις της κατασκευάζοντας και αγοράζοντας έναν μεγάλο στόλο δεξαμενόπλοιων", δήλωσε ο Λουάιμπι στη διοίκηση της εταιρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ιράκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ, μετά τη Σαουδική Αραβία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση