GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συστάσεις από την καγκελάριο: 2 ξένοι Μέρκελ και Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης των τεταμένω...


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών, όσο και της Τουρκίας με την ΕΕ λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Στην συνάντησή της με τον Τούρκο πρόεδρο, η Μέρκελ τόνισε ότι η αντιπολίτευση, η ελευθερία της γνώμης και η ελευθεροτυπία είναι απαραίτητα στοιχεία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, τα οποία πρέπει να διαφυλάσσονται (σε αντίθεση με το συμβαίνει τώρα στην Τουρκία).

Τόσο η Γερμανία όσο και η ΕΕ έχει επικρίνει σφοδρότατα τις εκκαθαρίσεις του Ερντογάν μετά το αποτυχημένη πραξικόπημα του Ιουλίου και τις δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις αντιφρονούντων και «τρομοκρατών»  πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστών και εκπαιδευτικών. 

Από την πλευρά του, σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι με την καγκελάριο συζήτησαν για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την προσφυγική κρίση και ενδεχόμενα αμοιβαία βήματα στη Συρία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος με τη σειρά της δήλωσε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό δεν πρέπει να εγκαταληφθεί, καθώς είχε αρχίσει ήδη να έχει αποτελέσματα. 

Παρά τις τυπικές ανακοινώσεις πάντως, Μέρκελ και Ερντογάν έδειχναν ψυχροί και απόμακροι μεταξύ τους, χωρίς ούτε έστω ενά σφιγμένο χαμόγελο για την χειραψία. Οι φωτογραφίες της συνάντησης δείχνουν δύο ηγέτες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση