GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικεφαλής ΔΝΤ: Ξέραμε από το 2010 ότι το Ελληνικό πρόγραμμα θα είναι καταστροφή!

Έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς...


Έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτεί και ότι μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση. 
Το έγγραφο, που απευθυνόταν στον Πολ Τόμσεν, παρουσιάσθηκε στα τέλη Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια διεθνούς οικονομικής ημερίδας του καναδικού think tank Centre for International Governance Innovation από τον καθηγητή Οικονομικών Πολ Μπλουστάιν (Paul Blustein), ο οποίος συνόψισε την κατάσταση ως εξής: «ο Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι η λιτότητα μπορεί να πάει στραβά, ακόμη και αν (το πρόγραμμα) εφαρμοσθεί κατά γράμμα . Ο Ντομινίκ Στρος-Καν (τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ) έθετε θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ (τότε επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας είπε 'όχι'».
«Δεν έκανα εγώ τη διαρροή, αλλά δεν είμαι και πολύ δυσαρεστημένος που έγινε:) . 7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο /ρεαλιστικό σχέδιο». Έτσι σχολίασε στο Twitter ο Ολιβιέ Μπλανσάρ την ανάρτηση της έκθεσης/προειδοποίησης του 2010.

1 σχόλιο

  1. ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ..Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ.

    Να μην κλαίει η μέσα τάξη της Ελλάδος, η απόφαση είναι να τους τα πάρουν ΌΛΑ γιατί έτσι γουστάρουν και να μη ελπίζουν σε κόμματα Μητσοτάκικα, ΠΑΣΟΚδημοκρατικά ,η κεντρώα..

    Σκάστε και κολυμπάτε ...ελευθέρα επαγγέλματα δεν θέλετε; χωρίς καν ποσόστωση βιωσιμότητας;;ΦΑΤΕΤΑ.. δείτε τι έγινε στην Ανατολικογερμανια...με γνωστά πρόσωπα.

    Στις αρχές του 1990 αποφασίστηκε η πολιτική ένωση και συνάμα και η οικονομική των δυο Γερμανιών η περιουσία των ανατολικογερμανικών επιχειρήσεων ..αρχικά είχε εκτιμηθεί περίπου στα 600 δις μάρκα, τελικά 44 δις μπήκαν στα ταμεία της Treushandstadt...κάτι σαν το δικό μας ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ..

    Ένα γνώριμο πρόσωπο ως υπουργός Εσωτερικών τότε της Δυτικής Γερμανίας είχε αναλάβει τη Συνθήκη Επανένωσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.. τον γνωρίζετε;;

    ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΕΊΝΑΙ ΔΌΓΜΑ στην ΓΕΡΜΆΝΙΑ εκπροσωπεί ανθρώπους ΝΑΖΊ που δεν λείπονται ΚΑΝΈΝΑ .. πια Μέρκελ!!!.

    Αυτός έφτιαξε την Treushandstadt ηταν ένα Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας...Στο συγκεκριμένο ταμείο περνούσε το σύνολο της περιουσίας της ανατολικής επικράτειας... 8.500 κρατικές επιχειρήσεις με 4 εκατομμύρια εργαζόμενους ως προσωπικό, βιομηχανίες, ναυπηγεία, εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης , δασών, δημόσια κτίρια..κ.τ.λ..

    Ο πρώτος επικεφαλής της Treushandstadt ΉΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο Detlev Karsten Rohwedder, άλλα βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του, μια ενέργεια που αποδόθηκε στη RAF, χωρίς όμως αυτό να έχει αποδειχθεί και παρ’ ότι αρκετοί ισχυρίζονται ότι πολλοί δυτικοί δεν τον ήθελαν στα πόδια τους λόγω της «εμμονής» του στην αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και της εξασφάλισης περισσοτέρων θέσεων εργασίας και ύστερα στην πώλησή τους..

    ΤΟ ΚΟΛΠΟ: Υπήρξαν επιχειρήσεις ανταγωνιστικές προς τις αντίστοιχες της δυτικής Γερμανίας, που εξαγοράστηκαν από τις τελευταίες, με σκοπό το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ για την αποφυγή του ανταγωνισμού με τους δυτικούς ΝΑΖΙ , με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο ποτάσας στο Μπισοφερόντε, που εξαγοράστηκε από τη δυτική βιομηχανία ποτάσας BASF η οποία, στη συνέχεια, την έκλεισε..

    Αρκετά χρόνια αργότερα στο (Der Spiegel, 5.9.2011) ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ειπε: Όταν δημιουργείς έναν κοινό νομισματικό χώρο, τότε επικρατεί η ισχυρότερη οικονομία...,κάτι που αρκετοί περιφερειακοί εξουσιαστές παριστάναν πως δεν το είχαν καταλάβει.. ΔΗΛΑΔΉ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΌΝΙΑ ΦΑΝΕΡΑ από προδότες πολιτικούς ..

    Σύμφωνα με την ΤΟΤΕ «Die Zeit», ένα 10% των επιχειρήσεων έφθασε σε «ξένα» χέρια, ενώ το 85% κατευθύνθηκε σε δυτικογερμανικά και το υπόλοιπο 5% παρέμεινε σε ανατολικά...

    Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο κατάλοιπο της όλης διαδικασίας, αφού τα σκάνδαλά της απασχόλησαν επί σειρά ετών τη δικαιοσύνη, με κατηγορίες για χρηματισμό και δωροδοκία και συνολικά 180 άτομα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με πιο κραυγαλέα περίπτωση εκείνη που αφορά την πώληση των διυλιστηρίων Leuna και της κρατικής εταιρείας πετρελαίων Minol, που πουλήθηκαν στη γαλλική Elf Acquitaine..Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε επιθυμία της κυβέρνησης Κολ ως ένδειξη καλής θέλησης(;) προς την κυβέρνηση Μιτεράν να δωθούν τα διυλιστήρια στους Γάλλους...Ωστόσο, αργότερα αποδείχθηκε ότι από την Elf διοχετεύθηκαν 47 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες προς Χριστιανοδημοκράτες πολιτικούς και στο CDU... Και σε αυτή τη περίπτωση ΟΛΩΣ τυχαία συναντάμε ΠΑΛΙ το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε !!!!


    Αλλά εάν ο Κολ έχει μείνει στην γερμανική πολιτική ιστορία ως το πρόσωπο που συνένωσε τις δυο γερμανίες, ο Σρέντερ έχει μείνει για την «Agenda 2010»..

    Ένα σχέδιο που όριζε τη ριζική ανατροπή και μετασχηματισμό του κράτους πρόνοιας και της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας...

    Και ασφαλώς το καταλληλότερο κόμμα για την αποτελεσματική εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων είναι πάντα το ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΑΠΑΠΕΣ ΟΎΤΕ Ο ΚΆΘΕ ΤΣΙΠΡΑΣ που σκέφτεται γερμανικά σοσιαλδημοκρατικη σωτήρια ...

    ΤΟ ΔΌΓΜΑ ΑΔΩΝΙΣ- ΣΟΙΜΠΛΕ δεν χάνει;;;... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ??

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση