GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απρόσμενη συρρίκνωση του Ελληνικού ΑΕΠ στο φινάλε του 2016

Απρόσμενη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,4% καταγράφηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που δόθ...


Απρόσμενη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,4% καταγράφηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat με βάση τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, η Ελλάδα παρουσίασε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 συρρίκνωση του ΑΕΠ της κατά 0,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους, αν και σε ετήσια βάση (δηλαδή συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2015) το αποτέλεσμα ήταν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα δύο προηγούμενα τρίμηνα του 2016 είχε καταγραφεί αύξηση του ΑΕΠ, κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο (σε σχέση με το πρώτο) και κατά 0,9% στο τρίτο τρίμηνο (σε σχέση με το δεύτερο).

Υπενθυμίζεται ότι στις χειμερινές προβλέψεις της, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κατέγραψε συνολικά για το 2016 ανάπτυξη 0,3%, ενώ το 2017 το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο 2,7%, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση