GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσική δικαιοσύνη: 5 χρόνια φυλακή στον ηγέτη της αντιπολίτευσης

Πένετ χρόνια κάθειρξη με αναστολή επέβαλλε σήμερα η ρωσική δικαιοσύνη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πολιτικό ακτιβιστή κατά της δια...


Πένετ χρόνια κάθειρξη με αναστολή επέβαλλε σήμερα η ρωσική δικαιοσύνη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πολιτικό ακτιβιστή κατά της διαφθοράς, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος  κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση. Πρόκειται για μία απόφαση που ίσως αναγκάσει τον Ναβάλνι να εγκαταλείψει το σχέδιό του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.
Ο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε πέρυσι το σχέδιό του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2018, όταν λήξει η θητεία του νυν προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε περίπτωση καταδίκης του για σοβαρό αδίκημα, η ρωσική νομοθεσία προβλέπει ότι χάνει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για δέκα χρόνια.
Ο 40χρονος αντιπολιτευόμενος μπλόγκερ, που μάχεται κατά της διαφθοράς, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή προσφεύγοντας στις υψηλότερες δικαστικές αρχές και είπε ότι παραμένει αποφασισμένος να υποβάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
«Θα διεξαγάγουμε την προεκλογική εκστρατεία μας παρά το ό,τι συμβαίνει σε αυτό το δικαστήριο», είπε ο Ναβάλνι στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
Ο Ναβάλνι δήλωσε στη διάρκεια ενός διαλείμματος πως η νέα ετυμηγορία επαναλαμβάνει λέξη προς λέξη προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου η οποία, όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραβίασε τα δικαιώματά του.
"Ήταν τόσο τεμπέληδες για να γράψουν μιαν άλλη. Ήταν μια απόδειξη ότι δεν δίνουν δεκάρα για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και μπορεί να επαναλάβουν την παλιά ετυμηγορία", δήλωσε ο Ναβάλντι.
 Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η δίωξή του έχει σκοπό την απαγόρευση της πολιτικής του δραστηριότητας. Το Κρεμλίνο το αρνείται. 
Ο Ναβάλνι κατηγορείται ότι οργάνωσε το 2009 υπεξαίρεση περίπου 400.000 ευρώ από μια δημόσια εταιρία δασικής εκμετάλλευσης ενώ ήταν σύμβουλος του φιλελεύθερου κυβερνήτη της περιοχής Κίροφ, 900 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση