GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στην Κύπρο - Κακοποιούσαν 9χρονη η μητέρα και ο σύντροφός της

Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από την ίδια της την μητέρα και τον σύντροφό της, στην Πάφο....


Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από την ίδια της την μητέρα και τον σύντροφό της, στην Πάφο.

Η 32χρονη και ο 34χρονος σύντροφός της  φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης της 9χρονης κόρης της γυναίκας και οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ανήλικης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δυο ύποπτοι φέρονται να κακοποιούσαν το παιδί τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο κακοποίησής του από το 2012, όταν αυτό ήταν μόλις 5 ετών από προηγούμενους συντρόφους της μητέρας του.

Η μητέρα της 9χρονης και ο σύντροφός της αρνούνται την ανάμειξη τους στην υπόθεση αναφέροντας ότι το παιδί λέει ψέματα.

Την υπόθεση ανέλαβαν άνδρες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, ενώ την ανήλικη αναμένεται να εξετάσει ιατροδικαστής έχοντας, ήδη, τεθεί υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.

Από τις χειρότερες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού χαρακτήρισε την συγκεκριμένη περίπτωση της 9χρονης στην Πάφο η επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, η οποία, μάλιστα, έθεσε και ερωτήματα, που αφορούν το κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού.

Σε δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, η κ. Κουρσουμπά επεσήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια τέτοιου είδους υπόθεση, στην οποία να εμπλέκεται και η μητέρα».

Σύμφωνα με το νόμο, σε τέτοιες υποθέσεις, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει μέχρι και δια βίου φυλάκιση, ενώ όπως η κ. Κουρσουμπά τόνισε: «Τα νούμερα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην χώρα μας είναι άκρως ανησυχητικά, λέγοντας πως 1 στα 4 παιδιά είναι θύματα κακοποίησης».

«Από τον καιρό που άλλαξε ο νόμος, θα έρχονται περισσότερες υποθέσεις στο φως και όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να συντονίζονται για να στηρίζεται το κάθε παιδί», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση