GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρουσία του Ιερώνυμου τα εγκαίνια του Κέντρου Συμπαραστάσης Παλιννοστούντων και Μεταναστών -ΦΩΤΟ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τελέστηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Σ...


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τελέστηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είναι Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του Κέντρου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ο κ. Φίλιπ Ντεκλέρ, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του Κέντρου.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Μπαλάφας και ο κ. Ντεκλέρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο του Κέντρου λέγοντας πως «ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που βρίσκεται στην ξενιτειά και έχουν προβλήματα. Είναι μια υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. Επομένως έχουμε μία εμπειρία. Υπάρχει, όμως, μία διαφορά. Τότε που ξεκίνησε αυτή η υπηρεσία ήταν για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες μετανάστες. Αυτούς που είχαν πάει στην Γερμανία και μετά επέστρεφαν στην Ελλάδα και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Σήμερα αυτά τα προβλήματα είναι λίγα, αλλά υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, τα ίδια προβλήματα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έτσι αυτό το γραφείο έχει αγκαλιάσει και αυτούς τους ανθρώπους».

Ευχαρίστησε, ωστόσο, όσους εργάζονται και προσφέρουν στο Κέντρο και ευχήθηκε τα προβλήματα να γίνονται όλο και λιγότερα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το romfea.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση