GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τ...


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακυρώσεως όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που βάλλουν κατά του νέου ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, με τις επίμαχες αιτήσεις ακύρωσης προσβάλλονται οι διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εφαρμογή του ν. 4387/2016 και προσβάλλεται κατ’ εξοχήν "ο απροκάλυπτα φορολογικός χαρακτήρας των ασφαλιστικών εισφορών και το δημευτικό αποτέλεσμα της σωρευτικής φορολογικής και εισφοροδοτικής επιβάρυνσης".

Ειδικότερα, διατυπώνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής αιτιάσεις:

α) Ο αόριστος και ασαφής καθορισμός της έννοιας του «καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος», που αποτελεί τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, κατά παράβαση της συνταγματικής και υπερνομοθετικής αρχής της βεβαιότητας και προβλεψιμότητας του φόρου και της αρχής της ασφάλειας και βεβαιότητας δικαίου καθώς και της προβλεψιμότητας του νόμου, που απορρέουν από το άρθρο 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος και το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

β) Ο καθορισμός της φορολογικής βάσης υπολογισμού των εισφορών με κανονιστική απόφαση της διοικήσεως κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος.

γ) Η επιβολή φορολογικού ή οικονομικού βάρους επί πλασματικής βάσεως, με αδικαιολόγητα προνόμια υπέρ του ΕΦΚΑ και ανισότητα σε βάρος των δικηγόρων, ιδίως ως προς τον συμψηφισμό των εισφορών που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως και την άτοκη επιστροφή ή συμψηφισμό αυτών κατά παράβαση των άρθρων 78 παρ. 1 και 2, 43 παρ. 2 και 4 παρ. 1, 5 παρ. 1 του Συντάγματος και 14 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου 1 αυτής.

δ) Ο πλασματικός προσδιορισμός του ελάχιστου ύψους του φορολογητέου εισοδήματος με βάση το οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές κατά παράβαση των άρθρων 4 παρ. 1 και 5, 20 παρ. 1, 25 παρ. 1 του Συντάγματος και των άρθρων 6 παρ. 1,13 της ΕΣΔΑ σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 αυτής και του άρθρου 14 παρ. 1 του ΔΣΑΠΔ του ΟΗΕ.

ε) Ο δημευτικός και άνισος χαρακτήρας των ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος των δικηγόρων, κατά παράβαση των άρθρων 4 παρ 1 και 5, 25 παρ. 1 του Συντάγματος και των άρθρων 14 της ΕΣΔΑ .

στ) Ο απαγορευτικός και αποτρεπτικός χαρακτήρας των ασφαλιστικών και των λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων της δικηγορικής αμοιβής σε συνδυασμό με τα λοιπά δικαστικά δαπανήματα σε ό,τι αφορά το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο και σε δίκαιη δίκη των εντολέων των δικηγόρων, κατά παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1, 25 παρ 1 του Συντάγματος, των άρθρων 6 παρ. 1 και 13 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 14 παρ. 1 του ΔΣΑΠΔ του ΟΗΕ.

1 σχόλιο

  1. Είστε τελειωμένοι και οι δικηγόροι η Ευρώπη δεν αναγνωρίζει ΣτΕ...ΘΑ σας κάνει όλους υπάλληλους μεγάλων ξένων γραφείων με "μπραντ νέιμ" ανοιχτά επαγγέλματα...

    Σοβαρά!!!! Η γερμανική BND παρακολουθεί τους δημοσιογράφους ;;...Αυτό δεν είναι ΝΈΟ...το ΝΕΟ θα ήταν να μην τους/μας παρακολουθεί... Ήμαστε όλοι μέσα σε μια παγκόσμια ηλεκτρονική παρτούζα ΚΑΙ φωνάζει ο αδικημένος που ΜΌΝΟ τον πηδάνε [να οργανωθούμε ρε παιδιά]..Αυτή είναι [ η δημοκρατία ] που θα κάνει εκλογές αύριο μεθαύριο στην ΕΥΡΏΠΗ..

    Μαλακίες θα κάνει, καθαρές εκλογές δεν θα κάνει, τα τερματικά θα βγάζουν αποτελέσματα προγραμματισμένα μέσα από μια data.....

    Δυστυχώς μερικοί και από εμάς βάλαμε και βάζουμε το χεράκι μας, δεν βάλαμε ΦΡΟΥΡΟΥΣ, απλώς μερικοί κοιτάζανε μόνο το μαμμω- μαμμωνά...

    Έχει σύνορα η επιστήμη θα πει κάποιος;;; ΌΧΙ δεν έχει... ΈΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που αν της υπερβείς με την επιστήμη γεννάς το ΤΕΡΑΣ που κάποιος θα πρέπει να το εξόντωση, με μια ΑΝΏΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ... Είμαστε στην ΑΡΧΉ γι'αυτό και μερικές ηλεκτρονικές πολυεθνικές μονοπωλούν ακόμα της παγκόσμια εξουσία..

    Όμως τους πολεμάμε με το ίδιο του όπλο ,του γρήγορου ρυθμού των τεχνολογικών βελτιώσεων, ΈΤΣΙ το κεφάλαιο τους υποτιμάται σε ταχύτερο ρυθμό...

    Οι Εταιρείες, ή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει συνεπώς να δαπανούν μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών τους για την επισκευή, ή την αντικατάσταση τεχνολογία τους διότι την κάνουμε ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ...Με λίγα λόγια αυτό που πριν ΈΝΑ ΜΗΝΆ φάνταζε ΤΟ νέος και το μονοπωλούσαν παγκόσμιος , τους το κάνουμε ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΌΝΟ ΣΚΟΠΏ..

    ΤΗΝ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ,ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ,ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΆΝ ΜΆΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..

    Καλά αυτοί το κάνουν για το κάλο μας θα πουν κάποιοι αμαθείς ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΑ οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρούνται π.χ [δολοφόνοι- παιδεραστές- κλέφτες κ.τ.λ]..Με τους κατασκευασμένους ένοχους ΤΙ ΓΊΝΕΤΕ;; Αυτοί που έχουν μια άλλη άποψη για Θεό, εχουν άλλο χρώμα, έρχονται από άλλη χώρα θα τους βάζουμε ΟΛΟΥΣ στο ίδιο σακούλι επειδή βρέθηκε ένας παραβάτης ΚΑΙ από αυτούς !!!!! >= ΝΑΖΙΣΜΟΣ--ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΟΥ/ΜΑΣ.. Και Επειδή τα έφαγε το πολίτικο σύστημα {ο δημοκράτης , ανθρωπιστής, ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ μας λέει....

    {{@.# .Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν είναι υποχρεωτικό για χώρες σε μνημόνιο !!!! είπε
    (ο..φιλέλληνας) Γιουνκέρ..@.#}}

    Αυτή την απάντηση έδωσε [ο μας φίλος Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ] σε...πλήρη νηφαλιότητα, ΧΩΡΙΣ ΤΖΙΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ σε δυο βουλευτίνες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που ζήτησαν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα ως απόδειξη της ισχύος του ευρωπαϊκού κεκτημένου...

    Μάλιστα ο Ζαν Κλωντ επικαλέστηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που λέει πως σε κράτη που βρίσκονται σε "πρόγραμμα" ΔΕΝ ισχύει ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.!!!! ΝΑ ΠΆΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΊ ΑΥΤΉ Η ΕΥΡΏΠΗ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΚΑΙ ΜΑΖΊ ΤΗΣ ΌΛΟΙ [ΦΊΛΟΙ ΜΑΣ]ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ..

    Συλλογικές συμβάσεις θέλατε;;; ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Ευρωπαϊκό κεκτημένο θέλατε;;; ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων θέλατε;;;ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Ενωμένη Ευρώπη θέλατε;;;ΞΕΧΆΣΤΕ ΤΟ ΕΊΣΤΕ ΣΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ μεχρι 2190..

    Καληνύχτα Ευρώπη...Καληνύχτα Δημοκρατία...Καληνύχτα ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ...ΈΧΟΥΜΕ ΠΌΛΕΜΟ...ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΉΚΑΜΕ...

    Uros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση