GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτινγκερ: Η Ε.Ε. να μην παίξει το παιχνίδι «διαίρει και βασίλευε» του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παίζει το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» με την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες μέλη της δεν θ...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παίζει το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» με την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες μέλη της δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ σήμερα.

«Κατ' αρχάς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην δεχθούμε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Γερμανός Επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η ΕΕ έχει γίνει «ένα όχημα» για τα γερμανικά συμφέροντα και προέβλεψε ότι και άλλες χώρες μέλη θα θελήσουν να αποχωρήσουν από την Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας.

Ο Έτινγκερ κάλεσε τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν με αυτοπεποίθηση τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Έχουμε μεγαλύτερη αγορά», είπε χαρακτηριστικά. «Ως ομάδα είμαστε δυνατότεροι», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση