GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέταρτη ταραγμένη νύχτα στο βόρειο Παρίσι, μετά τον βιασμό νεαρού μαύρου

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν άγρια με τις αστυνομικές δυνάμεις σε προάστια βόρεια του Παρισιού και ειδικά...


Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν άγρια με τις αστυνομικές δυνάμεις σε προάστια βόρεια του Παρισιού και ειδικά στο Στο Ολνέ-σου-Μπουά, όπου πριν 5 ημέρες ένας αστυνομικός σοδόμισε με το γκλομπ του έναν νεαρό, μαύρο άντρα. 

Περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν από βόμβες μολότωφ που έριξαν νεαροί οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. 

Επίσης, οι ταραξίες επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. 

Ένας οδηγός λεωφορείου τραυματίστηκε ελαφρά, όταν το όχημά του πήρε φωτιά από βόμβα μολότωφ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους.

Στην ίδια περιοχή σοβαρές συγκρούσεις είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης το 2005. Παρότι τα νέα επεισόδια είναι μικρότερης κλίμακας σε σχέση με πριν από 12 χρόνια, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να βγει και πάλι εκτός ελέγχου. 

"Δυστυχώς αυτές οι συνοικίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο", είπε ο Λεφέμπρ του αστυνομικού συνδικάτου SGP προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι ή εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια στις περιοχές εκείνες.

Στο Ολνέ-σου-Μπουά κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί μεταναστών και το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται σε 19% - σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. 

Το προάστιο κτίστηκε στα τέλη του '60 για να στεγάσειν εργάτες σε εργοστάσιο αυτοκινήτων, το οποίο έκλεισε το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση