GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού "κολλάει" η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον νέο φόρο στα ακίνητα

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η απόδοση του οποίου, όπως εκτιμάται, θα...


Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του από έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η απόδοση του οποίου, όπως εκτιμάται, θα είναι 35-40% μικρότερη του ΕΝΦΙΑ, φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών μέτρων με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σχεδιάζεται η πλήρης ανακατανομή της επιβάρυνσης, ώστε να είναι προοδευτική, ανάλογα και με τον συνδυασμό εισοδημάτων και περιουσιακής κατάστασης.

Αυτό που επιδιώκει το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα πάντα με τον ΑΝΤ1, είναι όσοι έχουν μικρή περιουσία και χαμηλά εισοδήματα να πληρώνουν ελάχιστα ή και καθόλου φόρο ακινήτων, και αυτό, εφόσον υλοποιηθεί, αναμένεται να είναι ένα από τα αντίμετρα για τη μείωση του αφορολόγητου.

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προσκρούουν ωστόσο στην ενυπόγραφη δέσμευση της ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο των μνημονιακών της υποχρεώσεων, ότι για αρκετά χρόνια ακόμη θα εισπράττει από τη φορολογία των ακινήτων τουλάχιστον 2,65 δις ετησίως, άσχετα με το πώς θα ονομάζεται ο φόρος που θα επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση