GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Δρυμεία επίθεση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό, Αλέξη ...


Δρυμεία επίθεση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης, αλλά στην πορεία έγινε υποτακτικός των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης».

«Η χώρα στην πιο κρίσιμη ώρα έχει τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Χάνει διαρκώς χρόνο, δεν λύνει κανένα θέμα, βγάζει διαρκώς δήθεν αριστερές κορώνες και την τελευταία στιγμή με την πλάτη στον τοίχο λέει "ναι σε όλα". Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης, στην πορεία έγινε υποτακτικός των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα απολύτως και έβαλε την υπογραφούλα του στα πάντα», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης: «Σήμερα, με τα αδιέξοδα που δημιουργεί και τον χρόνο που χάνει, αλυσοδένει τη χώρα. Τον προκάλεσα να μου απαντήσει στη Βουλή αν γίνεται συνεργός στα σχέδια που απεργάζονται οι συντηρητικοί κύκλοι για Grexit της χώρας ή με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα σε διαρκή λιτότητα. Δεν μου απάντησε. Και αυτή η ερώτηση απαιτεί απάντηση. Απαιτεί απάντηση και από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό αν υπάρχει σχέδιο για τη χώρα. Που οδηγούμαστε;».

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν, όσο συνεχίζεται ο «κομματικός εγωισμός». «Ο ένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τον λαϊκισμό και την ιδέα του κρατισμού, ο άλλος πίσω από την ιδέα ότι οι ασύδοτες αγορές μπορούν να λύσουν τα πάντα», είπε «φωτογραφίζοντας» τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. «Όλοι να κάνουν πίσω από τις εμμονές τους», συνέχισε. «Ένας πρέπει να είναι ο εθνικός μας στόχος: να κρατήσουμε τη νέα γενιά στην πατρίδα της. Άλλο να φεύγουν τα παιδιά μας γιατί το επιθυμούν και άλλο να φεύγουν επειδή δεν μπορούν να μείνουν στον τόπο τους».

Η κ. Γεννηματά απαρίθμησε τρεις προτεραιότητες που προέχουν για την ανόρθωση της οικονομίας και της χώρας: Ένα κοινό σχέδιο ανατροπών και προοδευτικών αλλαγών στο κράτος, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, αξιοποιώντας τις υποδομές που υπάρχουν, να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα και «ουσιαστική διαπραγμάτευση για να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και όχι τα μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα «καλαθάκια» που φέρνει ο κ. Τσίπρας –που του τα παίρνουν πίσω στο τέλος– και θα αποδώσουν μετά από 25 χρόνια».

Όλα αυτά, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά μπορούν να επιτευχθούν από μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με πυλώνα της την εθνική γραμμή. «Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη για να μπορέσουμε να είμαστε καταλύτης των εξελίξεων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί συσχετισμοί πρέπει να αλλάξουν. Με τη δύναμη που έχουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ακούν κανέναν. Επιβάλλουν την επιθυμία τους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον και να εναλλάσσονται στον ρόλο του σωτήρα με το μαγικό ραβδί. Απλά αυτός ο σωτήρας δεν υπάρχει. Δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μείωση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδεχθούν ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση, στο σχέδιο που πρέπει να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Όποτε και αν γίνουν εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι και η στάση μας απόλυτα ξεκάθαρη».

Μάλιστα, η κ. Γεννηματά έθεσε ως κεντρικό στόχο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τρίπτυχο ενότητα-συσπείρωση-ανανέωση. «Δημοκρατικά και συλλογικά παίρνουμε τις αποφάσεις αλλά υπάρχει επικεφαλής. Δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς ένας πολιτικός χώρος», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ο κόσμος επιστρέφει σπίτι του. Αυτό είναι το μήνυμα.

Αλλά όσοι πήγαν να βρουν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποδεκτοί να γυρίσουν πίσω. Γιατί είναι μέρος της πολιτικής απάτης που στήθηκε σε βάρος της παράταξης και τελικά σε βάρος του ελληνικού λαού».

Τέλος, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ και «να σταματήσει η καραμέλα ότι "για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ"». «Είναι μια πολύ εύκολη λύση για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να στηρίξουν την πολιτική τους διαδρομή και ανέλιξη πάνω στην καταστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Ναι υπήρξαν λάθη, αλλά ήταν και η Ευρώπη απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει την κρίση. Δεν ήταν μόνο η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους δίκαια.

Τεράστιο λάθος να υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ότι το σύνολο της Μεταπολίτευσης ευθύνεται για την κρίση και τα μνημόνια.

Είναι ισοπεδωτικό και φασιστικό και επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το 2010 ήταν μονόδρομος. Με το χρέος στα ύψη, 35 δισ. έλλειμμα, σημαντικό έλλειμμα στην ανταγωνιστικότητα. Από το 2007 στην ύφεση και με την κυβέρνηση να λέει ότι η οικονομία είναι απολύτως θωρακισμένη. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μέτρο, οδηγώντας τη χώρα στο αδιέξοδο των μνημονίων. Κανείς δεν λέει μια κουβέντα γι' αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση