GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού τρώμε τους πιο αφράτους λουκουμάδες στην Αθήνα

Μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες που βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Τραγανοί λουκουμάδες στην παραδοσιακή εκδοχή τους με μέλι...


Μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες που βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους.

Τραγανοί λουκουμάδες στην παραδοσιακή εκδοχή τους με μέλι και κανέλα αλλά και πιο μοντέρνοι γεμιστοί με διάφορες γεύσεις όπως σοκολάτα, κρέμα, λεμόνι, φράουλα κ.α. γίνονται το αντικείμενο του πόθου μας.

Ακολοθούν οχτώ διευθύνσεις στην πόλη που μας καλούν να... αμαρτήσουμε γλυκά χωρίς ενοχές. Εμείς ακολουθούμε την προτροπή τους και απολαμβάνουμε στο έπακρο, τους λαχταριστούς, αυτούς πειρασμούς.

Οι νέας γενιάς

  • LUKUMAΔΕΣ

Οι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές των LUKUΜΑΔΕΣ, στην οδό Αιόλου (πλατεία Αγίας Ειρήνης) στο κέντρο της Αθήνας.

Με βασικά χαρακτηριστικά τους την απλότητα, τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους με τη λαχταριστή γεύση και την προκλητική εμφάνισή τους.

Σε ένα υπέροχο εκμοντερνισμένο και ταυτόχρονα νοσταλγικό κατάστημα, η παλιά κλασική συνταγή –απλή και ισορροπημένη– παίρνει σάρκα και οστά, ισορροπώντας άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις.

Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του LUKUΜΑΔΕΣ προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα που παράγονται στη χώρα μας, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή "ανάγκη".

Πληροφορίες
Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 3210880, www.lukumades.com, fb page: Lukumades

  • Loukumami

Σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην καρδιά του Χαλανδρίου, το Loukumami αποτελεί αγαπημένη επιλογή όχι τόσο για τους ελληνικούς του λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, όσο για εκείνους που συναντώνται σε Γαλλία και Ισπανία.

Έτσι, λοιπόν, γαλλικά beignets (αφράτος λουκουμάς με βελούδινη υφή, πασπαλισμένος με άφθονη άχνη ζάχαρη ή με γέμιση κρέμα) και ισπανικά churros (μακρόστενος τραγανός λουκουμάς που σερβίρεται σε χάρτινο χωνάκι με ζάχαρη και κανέλα ή βουτηγμένος σε σπιτική ζεστή σοκολάτα) γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Μπορείτε να τα απολαύσετε με φρέσκες κρέμες και ποικιλία συνοδευτικών σε διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς της επιλογής σας.

Πληροφορίες
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824001, fb page: Loukumami

  • Μελούκ

Οι συστάσεις είναι περιττές για το στέκι του Χαλανδρίου που έκανε μόδα τον συνδυασμό των λουκουμάδων με τα cocktails.

Πρωτοποριακό στη σύλληψή του, η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητά του το έκαναν αμέσως να ξεχωρίσει, αλλά και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για το συγκεκριμένο συνδυασμό. Αυτή την περίοδο μας υποδέχεται στον industrial και ταυτόχρονα ζεστής αισθητικής χώρο του με το ανανεωμένο μενού του.

Οι λάτρεις των γλυκών απολαύσεων μην παραλείψετε να δοκιμάσετε λουκουμάδες με τιραμισού, μους κάστανο ή κρέμα αμυγδάλου και να είστε σίγουροι ότι θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Πληροφορίες
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824600, www.melouk.gr, fb page: Μελουκ

Οι παραδοσιακοί

  • Αιγαίον

Για πολλούς το Αιγαίον είναι συνυφασμένο με τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης. Από το 1926 έχει σερβίρει γενιές και γενιές ανθρώπων που λατρεύουν τον παραδοσιακό λουκουμά.

Εδώ, θα επιλέξετε ανάμεσα στους παραδοσιακούς, σε λουκουμάδες με σοκολάτα, λουκουμάδες παραδοσιακούς με καρύδι και λουκουμάδες με σοκολάτα και καρύδι. Θα το βρείτε στην Πανεπιστημίου σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1890.

Πληροφορίες
Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, τηλ. 210 3814621, fb page: Λουκουμάδες Αιγαίον

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση