GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη γιορτή της Ιπποδρομίες ΑΕ για τον ένα χρόνο λειτουργίας της

Τα πρώτα της γενέθλια γιορτάζει η Ιπποδρομίες ΑΕ, του ομίλου ΟΠΑΠ, με μια ξεχωριστή εκδήλωση, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις εγ...


Τα πρώτα της γενέθλια γιορτάζει η Ιπποδρομίες ΑΕ, του ομίλου ΟΠΑΠ, με μια ξεχωριστή εκδήλωση, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Στις 13:30 θα ξεκινήσει το πλούσιο πρόγραμμα των αγώνων της ημέρας και στις 17:00 θα ακολουθήσει η μεγάλη γιορτή για τον ένα χρόνο λειτουργίας, από τότε που η Ιπποδρομίες ΑΕ ανέλαβε την διοργάνωση ιπποδρομιών στην Ελλάδα, καθώς και την διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Στην εορταστική εκδήλωση θα δώσουν δυναμικό παρών τα μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας και σημαντικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού και της τέχνης, για να τιμήσουν και να βραβεύσουν, μαζί με την Ιπποδρομίες ΑΕ, όσους ξεχώρισαν το 2016 και σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον ιπποδρομιακό στίβο.

Ακόμη πιο ψηλά ο πήχης για το 2017

Το 2016 ήταν μια χρονιά σταθμός για την Ιπποδρομίες ΑΕ, η οποία πέτυχε να γυρίσει σελίδα στις ελληνικές ιπποδρομίες, το Μαρκόπουλο να γίνει πόλος έλξης για το κοινό και με σταθερά βήματα, να ανακτάται η αίγλη του παρελθόντος. Σημαντική είναι και η συμβολή της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδας, των ιδιοκτητών, αναβατών και προπονητών ίππων.

Τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν 46 ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις και διεξήχθησαν 293 κούρσες, που πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα και μοίρασαν έπαθλα συνολικής αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το 70ο ελληνικό ντέρμπι καθαρόαιμων ίππων, το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν μια εντυπωσιακή διοργάνωση- κατά κοινή ομολογία- την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές από τις κερκίδες του Ιπποδρόμου.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση στη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο, όπου έγιναν εκτεταμένες εργασίες για τη συντήρηση και ανακατασκευή του στίβου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα. Επίσης, ανακαινίσθηκαν ριζικά οι χώροι της εισόδου, των ταμείων, του στοιχηματισμού και της καντίνας στον πρώτο όροφο.

Παράλληλα, η εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εμπλουτισμό του έμψυχου δυναμικού, με τους ίππους που συμμετέχουν στις κούρσες να ξεπερνούν πλέον τους 400, ενώ στην αρχή του 2016 ανέρχονταν μόλις σε 250.

Δόθηκε προτεραιότητα στην ασφάλεια αναβατών και ίππων τόσο στις ιπποδρομίες όσο και στις προπονήσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να τηρούνται οι κανόνες της ευζωίας των καθαρόαιμων. Υιοθετήθηκαν καινοτόμες λύσεις στο πρόγραμμα ιπποδρομιών και δημιουργήθηκαν νέες κατηγορίες προκειμένου να διεξάγονται πιο ελκυστικές ιπποδρομίες με θεαματικές αφίξεις και συγχρόνως καλές αποδόσεις στο στοίχημα.

Αξιοσημείωτο είναι και το κοινωνικό έργο που έχει αναπτύξει η Ιπποδρομίες ΑΕ μέσα σε αυτό το διάστημα. Από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας της, η εταιρεία προχώρησε στη σύσταση Ταμείου υπέρ των αναβατών που έχουν υποστεί ατυχήματα, ενώ υποδέχεται στο Μαρκόπουλο σωματεία που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες όπως το Άσυλο Ανιάτων, το MDA Hellas και το Σωματείο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Η εντατική δουλειά θα συνεχιστεί και το 2017. Επιθυμία του ομίλου ΟΠΑΠ είναι να συμβάλει, μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου, στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση