GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχασαν (;) δεκάδες Αφγανούς μετανάστες που θα απελαύνονταν

Οι γερμανικές αρχές παραδέχθηκαν ότι έχασαν, ναι καλά διαβάσατε έχασαν, 32 Αφγανούς μετανάστες που επρόκειτο να απελαθούν από τη χώρα...


Οι γερμανικές αρχές παραδέχθηκαν ότι έχασαν, ναι καλά διαβάσατε έχασαν, 32 Αφγανούς μετανάστες που επρόκειτο να απελαθούν από τη χώρα πίσω στο Αφγανιστάν.

50 μετανάστες ήταν προγραμματισμένο να απελαθούν με μια πτήση από Γερμανία. Ωστόσο μέσα στο αεροπλάνο βρέθηκαν μόλις 18. Οι υπόλοιποι 32 εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών!

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, οι μετανάστες που επρόκειτο να απελαθούν εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταφύγει σε ναούς για να ξεφύγουν από τις γερμανικές αρχές ή παρουσίασαν την τελευταία στιγμή κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους.

Από την πλευρά της η γερμανική Bild περιέγραψε την κατάσταση ως «καταστροφή», καθώς η «πλειονότητα» των 32 Αφγανών κατάφερε να αποδράσει από τις αστυνομικές αρχές και πέντε εξ αυτών βρήκαν καταφύγιο σε εκκλησίες.

Με σκωπτική διάθεση προς τις γερμανικές αρχές, η εφημερίδα γράφει επίσης ότι οι 18 Αφγανοί που απελάθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, περιστοιχίζονταν από 68 αστυνομικούς, δύο γιατρούς και έναν διερμηνέα, ήτοι μια ομάδα 71 προσώπων το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Αφγανιστάν που συνάφθηκε στα τέλη του 2016, το Βερολίνο ανέλαβε την οργάνωση πτήσεων τσάρτερ για την απέλαση αιτούντων άσυλο, η αίτηση των οποίων δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Τρεις πτήσεις οργανώθηκαν από το Δεκέμβριο, 34 Αφγανοί επιβιβάστηκαν στην πρώτη πτήση, 25 στη δεύτερη και 18 στην τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση