GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ τελειώνει το Ελληνικό πρόγραμμα

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να επιμένει στη θέση του ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, το ...


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να επιμένει στη θέση του ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, το πρόγραμμα θα τελείωνε. Τη θέση αυτή υπενθύμισε ξανά σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργού Οικονομικών, λίγα 24ωρα μετά την κρίση της νομικής υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής ότι δεν απαιτείται νέα απόφαση της Βουλής σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ, κάτι που αποτελούσε βασικό επιχείρημα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η Γερμανία πιστεύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει εμπλεκόμενο στη διάσωση της Ελλάδας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μια απόφαση του ΔΝΤ για αποχώρηση θα σήμαινε και το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι, εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, «τότε το πρόγραμμα τελείωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γεργκ Βάισγκερμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείς για την αναμενόμενη απόφαση του συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση