GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας - ΒΙΝΤΕΟ

«Αν η Ευρώπη συνεχίσει την ίδια πορεία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τ...


«Αν η Ευρώπη συνεχίσει την ίδια πορεία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Μάλτα. «Δεν μπορεί η Ευρώπη να παράγει περισσότερες εσωτερικές κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει», σημείωσε και τόνισε πως «δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας που εξοντώνουν τους λαούς και τους θέτουν σε πλήρη συναισθηματική αντίθεση με τις ηγεσίες τους και με την Ευρώπη ως έννοια και ως όραμα».

«Δεν μπορεί να συνεχίσει με λιγότερη αλληλεγγύη, δεν μπορεί να συνεχίσει με λιγότερη δημοκρατία. Να αποφασίζουν κάποια εξωθεσμικά όργανα σε κλειστές πόρτες το μέλλον των λαών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Σύνοδος της Ρώμης είναι μια ευκαιρία προκειμένου να υπάρξει ένας επαναπροσδιορισμός και μια αλλαγή πορείας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι αυτή η αλλαγή πορείας μπορεί να συμβεί άμεσα. «Αν η Ευρώπη δεν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών, μπορεί το επόμενο διάστημα να βρεθεί μπροστά σε πολύ κρίσιμα διλήμματα», είπε. 

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση