GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ! Βενιζέλος προς Γεννηματά: Μην τολμήσεις...

Tην έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η  δήλωση της Φώφης Γεννηματά την Κυριακή ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί...

Tην έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η  δήλωση της Φώφης Γεννηματά την Κυριακή ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στην οποία θα συμμετέχουν απαραιτήτως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική.
Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε  σε έντονο ύφος, στις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά για διπλές εκλογές. Ουσιαστικά ο πρώην είπε στη νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην προχωρήσει σε σχεδιασμό για δεύτερες κάλπες σημειώνοντας ότι "...χρειαζόμαστε εκλογές να πέσει και να φύγει αυτή η βλαπτική κυβέρνηση. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει εάν δηλώνει πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις..."

Σπ. Χαριτάτος: Πρόεδρε, βοηθήστε με λίγο, ένα ερώτημα πριν σας ευχαριστήσω για την κουβέντα μας, για το σχόλιό σας. Προσπαθώ να αντιληφθώ τις κινήσεις, τις πρωτοβουλίες, της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και κάποιες πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες παραδέχεται ανοικτά ότι εάν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στην οποία θα συμμετέχουν απαραιτήτως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Τι σημαίνει αυτό.
Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε. Αυτά τα έχω δει και εγώ δημοσιευμένα, ως σχόλια και αναλύσεις συναδέλφων σας δημοσιογράφων, που επικαλούνται φράσεις της κας Γεννηματά ή άλλων στελεχών εντός εισαγωγικών αλλά θέλω να ελπίζω ότι τα εισαγωγικά δεν ισχύουν και πρόκειται απλώς για δημοσιογραφικές αναλύσεις. Η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία απορρέει από τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας του 2015, είναι απολύτως καθαρή. Το μήνυμα είναι σαφές: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, χρειαζόμαστε εκλογές να πέσει και να φύγει αυτή η βλαπτική κυβέρνηση. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει εάν δηλώνει πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις.
Δεν μπορεί, εμείς, ο χώρος ο δημοκρατικός, που έχουμε σηκώσει το βάρος της προστασίας της χώρας να σερνόμαστε πίσω από τις σκοπιμότητες ενός ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν, δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας και δεν έχει εναλλακτική λύση για τη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, λύση δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε είναι λογικό ούτε είναι ιστορικά δίκαιο να αναζητάμε τη λύση σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για όσα συνέβησαν μέχρι το 2009. Όμως, φοβούμαι ότι αν εκπέμπεται από τον μεσαίο, δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο ένα μήνυμα ασάφειας και αβεβαιότητας ή αν κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό πιστεύω ότι δεν ισχύει, τότε, στρέφουμε τον κόσμο προς τη λύση της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο κόσμος θέλει να έχει μια εναλλακτική λύση προοδευτική αλλά όχι ΣΥΡΙΖΑ, όχι ΑΝΕΛ.
Αυτοί οι οποίοι τα λένε αυτά, ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον οδηγούν στην αυτοδυναμία και βλάπτουν τη χώρα. Έχω εξηγήσει σε ποιο πλαίσιο κινείται η παράταξη, όπως το πιστεύω, αυτό είναι το πλαίσιο που έχει ψηφίσει το Συνέδριό μας, αυτό είναι το πλαίσιο που πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, στέλνοντας ένα πεντακάθαρο μήνυμα αλλά για να στείλουμε το μήνυμα πρέπει να ασχολούμαστε με την ουσία των πραγμάτων. Δηλαδή, με την στρατηγική εξόδου από την κρίση, στην οποία θα έρθουν όλοι, εμείς θα έχουμε την πολιτική διεύθυνση, ας το πούμε έτσι, ενός σχεδίου στο οποίο θα έχουμε δώσει το αίμα μας και τον κόπο μας και σε αυτό προσχώρησαν όλοι οι άλλοι. Δεν προσχωρήσαμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία το 2011. Η Νέα Δημοκρατία προσχώρησε μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου στη δική μας λογική και στη δική μας στρατηγική.

Σπ. Χαριτάτος: Οφείλω, όμως, εδώ να προσθέσω και να σημειώσω, Πρόεδρε, ότι η κουβέντα περί εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική, δεν βοηθά ούτε τη Φώφη Γεννηματά στη δυναμική της παρέμβαση που οφείλει να έχει ως Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κάποιος πρέπει να προστατεύσει και την Πρόεδρο και την Παράταξη.
Ευ. Βενιζέλος: Μα τι συζητάμε τώρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ψηφιστεί η απλή αναλογική ως να ισχύσει άμεσα. Λοιπόν, εμείς δεν την ψηφίσαμε. Εμείς ψηφίσαμε να υπάρχει σταθερότητα και να μην κάνει παιχνίδια ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει ψηφίσει η Παράταξη. Αλλάζουμε γραμμή; Δεν αλλάζουμε γραμμή. Ποιος την αλλάζει τη γραμμή; Έτσι αλλάζουν οι στρατηγικές επιλογές ενός χώρου που έχει δώσει όλο του το είναι στη χώρα;

Σπ. Χαριτάτος: Τότε, ποιος συμβουλεύει τη Φώφη Γεννηματά;
Ευ. Βενιζέλος: Δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι με αυτά, ούτε πιστεύω ότι αυτά αποδίδουν τις θέσεις της κας Γεννηματά ή οποιουδήποτε στελέχους. Τα βλέπω ως αναλύσεις και βλέπω, όπως σας είπα και δηλώσεις εντός εισαγωγικών που θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν, είναι ανακριβείς. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου μας, την αξιοπιστία του, την ιστορική του δυναμική αλλά και την καθαρότητα των θέσεών του. Διότι, εάν δεν έχεις καθαρές θέσεις και καιροσκοπείς τότε είσαι φτερό στον άνεμο, δεν προσφέρεις υπηρεσία ούτε στην παράταξη ούτε στο έθνος.

Σπ. Χαριτάτος: Οφείλω να ρωτήσω, Πρόεδρε, εάν είδατε να αλλάζει κάτι στον χώρο, στην παράταξη, εάν άνθισε κάτι, εάν οι αντιθέσεις αμβλύνθηκαν, οι διαμάχες περιορίστηκαν με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και η Φώφη Γεννηματά μιλά για συνεννόηση και λέει ξεκάθαρα ότι συνεννόηση δεν σημαίνει ασυλία. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω κατά πόσο ευνόησε δημοσκοπικά αυτή η επιστροφή ή το κλίμα της Παράταξης.
Ευ. Βενιζέλος: Δεν κάνω τέτοιες εκτιμήσεις ούτε με ενδιαφέρουν αυτά, κύριε Χαριτάτο. Εμένα με ενδιαφέρει ο προοδευτικός χώρος η δημοκρατική παράταξη να έχει καθαρή γραμμή και αυτό που λέει να έχει απήχηση στον κόσμο αλλά και να έχει νόημα για τη χώρα και την προοπτική της.

Σπ. Χαριτάτος: Αναρωτιέμαι, πάντως, εάν η Φώφη Γεννηματά όφειλε ή έπρεπε ή αν θα ήταν, αν θέλετε προς το συμφέρον της παράταξης πριν προβεί σε δηλώσεις περί απλής αναλογικής και ό,τι άλλο προέκυψε μετά να καλέσει στο τηλέφωνο, να ζητήσει τη βοήθεια του Συνταγματολόγου και έμπειρου πολιτικού Ευάγγελου Βενιζέλου. Βλέπω ότι κρατά μια απόσταση από εσάς η Φώφη Γεννηματά.
Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχω την παρουσία μου στην παράταξη και στη Βουλή και λέω αυτά που θέλω να πω και τα λέω και θα τα λέω όπως τα πιστεύω όπως τα έχω βιώσει, γιατί εθνικό καθήκον όλων μας είναι να λέμε την αλήθεια και να προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον.

Σπ. Χαριτάτος: Έχω την αίσθηση ότι διατηρεί μια απόσταση από εσάς η Φώφη Γεννηματά. Από τον πρώην Πρόεδρο..
Ευ. Βενιζέλος: Ας αφήσουμε τώρα τις ψυχολογικές ερμηνείες. Σημασία έχει να μιλάμε πολιτικά, σωστά και να εκπέμπουμε καθαρά μηνύματα χωρίς αμφισημίες και χωρίς να δημιουργούμε αμφιβολίες που βλάπτουν την προοπτική, την στρατηγική. Βλάπτουν τον χώρο και βλάπτουν και αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.

2 σχόλια

  1. Δεν έχετε πάρει χαμπάρι όλοι σας του μνημονιακού τόξου,η να το πω ΩΜΆ του προδοτικού τόξου ότι ο κόσμος σας συχαίνεται ΕΊΣΤΕ ΜΙΆΣΜΑΤΑ ότι πιο βρωμερό σιχαμερό υπάρχει..

    Νομίζετε ότι ΝΕΟΣ κόσμος τσιμπά ΜΕ ΤΗΝ κάθε μαλάκια που λέτε ΌΛΟΙ ΣΑΣ..

    ΠΑΣΟΚ--ΠΟΤΑΜΙ--ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ--ΣΥΡΙΖΑ--ΚΕΝΤΡΩΟΙ--ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ--Κ.Κ.Ε;;; ΟΛΟΙ ΣΑΣ..

    Σήμερα ο ΣΎΡΙΖΑ λέει ότι λέγατε και εσείς και αυτο-ξεφτιλιζόμαστε...Όλων τα κομματικά κύτταρα σας είναι ΣΆΠΙΑ είστε ΤΟ παρελθών είστε τα ΖΌΜΠΙ...

    Χθες η Γερμανία τράβηξε ΌΛΟ τον χρυσό της από της ΗΠΑ ..Αν καταλαβαίνετε λίγο ίσως ΝΑ δείτε την Γεράνια να φεύγει ΠΡΏΤΗ από το ευρώ ... Από την μεγάλη προδοσία του ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου και την Γερμανικής Ένωσης να μας βάλει στο ΔΝΤ σήμανε ακαριαίος την έξοδο μας από το ευρώ ...

    Αν γινόταν ακαριαίος το 2008 κούρεμα καταθέσεων 20% η Ελλάδα σήμερα θα ήταν ελεύθερη..Τώρα δεν γυρίζει το ματς...Και θα χάσει την περιουσία του, και θα χάσει την εργασία του , και θα χάσει τον μισθό τους, και θα χάσει την σύνταξη του, και θα χάσει και ΑΝ έχει ακόμα 100 ευρώ στην άκρη και θα έχουμε και βίαιο Grexit ΑΠΟΡΏ πως πάνε ακόμα και πληρώνουν ότι οτιδήποτε οι Ελληνες ..Τι ελπίζουν ΜΕΤΆ από κατοχή που ζει ο κόσμος εδώ και 7 χρόνια με ΜΕΤΡΆ;;; Τι ΚΑΙ ΠΟΥ ελπίζουν;;;

    Το αίμα που θα χυθεί σας χτυπά δυνατά την πόρτα σε όλους σας ..Αν παίσουν ΝΕΚΡΟΙ πέντε βαριά ονόματα πολιτικών από οιοδήποτε {ΧΏΡΟ} Τελείωσε όλο το παραμύθι του μνημονίου και τον θεσμών.. η Ελλάδα θα μοιάζει παραδείσιος μπροστά στην Συρία.. Ο ένας θα σκοτώνει τον άλλο ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΣΑΤΙΛΑ ...βάλετε σε αυτό το χορό και τους πρόσφυγες που είναι πάνω από 1.000.000 εκατομμύριο ΚΑΙ με όλο τον οπλισμός του ΧΌΤΖΑ της Αλβανίας..Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΌΛΟΥ του πολίτικου συστήματος ΣΑΣ...και μετά κάνεις δεν ξέρει τι άλλο θα έλθει ΚΑΙ ΠΩΣ...Γιατί κάνετε ότι δεν τα βλέπετε;;άντε να πέραση ένας, δυο, τρία ΧΡΌΝΙΑ ..Μαθηματικά ΕΚΕΊ ΠΆΜΕ...ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΙ ΕΝΑΝΤΊΩΝ ΧΟΡΤΑΣΜΈΝΩΝ...

    Uros



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Βαγγέλη μας (Κολλητέ φίλε του Προκόπη μας).
    ============
    Το μεγαλύτερο λάθος σου, είναι ότι υπονόμευσες τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, και Πρόεδρο του Πασόκ και "εν ώρα μάχης". Αυτό το απερίγραπτο γεγονός και η μομφή ενός ακόμη πολιτικού εφιάλτη, θα σε ακολουθούν μέχρις ότου υποβάλεις την παραίτησή σου και ΦΥΓΕΙΣ από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ Πασοκ. Επί της απόφασής μας, δεν χωρά ΕΦΕΣΗ εκ μέρους σου.
    Λοιπόν;
    Ο Γιώργος Παπανδρέου...έφυγε; έφυγε μόνος του; Έφυγε γιατί...βαρέθηκε;

    Ντροπή !!! Όλοι εδώ ζούμε και όλοι βλέπουμε την πραγματικότητα, εκτός εάν δεν θέλουμε;
    Πότε πήγε ο Παπανδρέου στην Ευρώπη και όταν γύρισε τα ΜΜΕ και οι "προστατευόμενοι" δεν τον..έθαψαν;
    Ποιος διοχέτευε στην αγορά την..αδυναμία του Γιώργου να επιλύσει τα προβλήματα; Ποιος, μαζί με άλλους, τον αποκαλούσαν "Γιωργάκη"; Ποιος του "έσκαβε το λάκκο" δημιουργούσε γύρω του την "κάστα των ..εγκεφάλων"; Ποιος και σε ποιον σηκώσατε το δάκτυλο κομματικά επίορκα ..πλάσματα;
    *Πότε μάθαμε την αλήθεια για το έλλειμμα; Ποιος από το ΠΑΣΟΚ του ..Βαγγέλη σήκωσε το ανάστημά του και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και το Πασόκ ;
    *Ποιος συναντιόταν κρυφά και απόκρυφα με τους ΙΔΙΟΥΣ νταβατζήδες του Καραμανλή;
    *Τί έκανε ο Βαγγέλης όταν ο Σαμαράς …γ@μούσε και έδερνε κατά των αποφάσεων του Παπανδρέου και του Πασόκ ;

    Κύριε Βενιζέλο,
    ‘’κατάφερες’’ το ακατόρθωτο και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Κατάφερες να γίνεις το πιο ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟ στοιχείο στο χώρο του Πασόκ και ΔΙΔΥΜΟΣ αδελφός του..μοναδικού μέχρι πρότινος Προκόπη Παυλόπουλου.

    *Αποτελείτε σήμερα οι δυό σας ,ότι απεχθέστερο και ειδεχθέστερο μικροκομματικό μόρφωμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

    *Μη σκέπτεσαι και μην προγραμματίζεις το μέλλον. Πολιτικό και κομματικό μέλλον για σένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει!! Σε βλέπουμε, θυμόμαστε και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ!!

    *Μας πούλησες και μας ξευτέλισες. Μας έκανες χλεύη και ειρωνικό χαμόγελο των… ανύπαρκτων.
    *Έδωσες εργαλεία και έσκαψαν, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες σου το κενοτάφιο του Σοσιαλιστικού κινήματός μας. Τους έδωσες δυνατότητες και όπλα να μας περιγελούν. Μας μείωσες και μας προκάλεσες αποκαλώντας μας «ΣΑΠΙΟ ΠΑΣΟΚ» !
    *Μα ποιο σάπιο ιδεολογικό μόρφωμα από εσένα υπάρχει; Που και σε ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ, πλην του εαυτού σου, πιστεύεις;
    Ποιον δέχεσαι ,αποδέχεσαι και… επιτρέπεις να παραβρεθεί εύφωνος δίπλα σου, χωρίς την επίπληξη και αδηφαγία του απάνθρωπου βλέμματός σου που μας θυμίζει σκηνές από ΖΟΥΓΚΛΑ;

    Έχεις φίλους Βαγγέλη Βενιζέλο; Κι αν ΝΑΙ(;) ονόμασέ μας… έναν πλην του..Προκόπη σου !

    Ενδεικτικά σου αναφέρω:
    Πότε, κύριε Βαγγέλη μας υπερασπίστηκες τον ΝΟΜΙΜΟ πρόεδρο του Πασοκ και Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν ΟΛΟΙ τους κατηγορούσαν, ότι παραποίησαν το έλλειμμα;

    *Ποιος τον υπονόμευσε ώστε να παραιτηθεί για να γίνει "αποδεκτός" ο Αντωνάκης;
    *Ποιος στις εκλογές βγήκε και ζήτησε ΣΥΓΓΝΩΜ Η ! «αποδεχόμενος» ότι ο Παπανδρέου έσφαλε και άρα γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ;
    *Αν, έσφαλε ο Παπανδρέου ΕΣΥ!!! σήμερα τίνος το πρόγραμμα θα πας να υπερασπιστείς; Το δικό σου, όταν ήσουν υπουργός… Άμυνας, ή του Σαμαρά που ήταν ..αντιπολίτευση;

    *Και τι θέλεις τώρα να αλλάξεις όνομα στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μας έκανες.
    ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΥΣ…ΣΥΝ-ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ !!

    *"Εγώ"! σαν απλός και ΕΝΤΙΜΟΣ ψηφοφόρος, από τώρα! αγωνίζομαι ΦΑΝΕΡΑ με όλες μου τις δυνάμεις για την Ελλάδα που ήξερα και όχι αυτή που "έφτιαξες " με τον Αντωνάκη σου !
    "Εγώ"! δεν σου αναγνωρίζω το δικαίωμα οποιασδήποτε συμμετοχής σε κυβέρνηση Πασοκ. "Εγώ"! σου λέω ανοιχτά και καθαρά:
    Βαγγέλη δεν ήσουν ποτέ Πασόκ ! ΄Ησουν πάντα ο εαυτός σου. ΄Ησουν πάντα ο φίλος του Προκόπη, του αντιπαθέστερου πολιτικού σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

    Φύγε να με διευκολύνεις, αλλιώς θα σε "πολεμήσω" με όλα μου τα επιχειρήματα και με όλες μου τις δυνάμεις.

    Έχεις δεξιά νοοτροπία, ΑΔΕΞΙΑ συμπεριφορά και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση