GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τους χριστιανούς της Αιγύπτου

To Iσλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διατυπώνονται απειλές εναντίον των χριστιανών της Αιγύπτου, ενώ εμφαν...


To Iσλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διατυπώνονται απειλές εναντίον των χριστιανών της Αιγύπτου, ενώ εμφανίζεται ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του Δεκεμβρίου εναντίον ενός κοπτικού καθεδρικού ναού στο Κάιρο.

Ο άνδρας, με καλυμμένο το πρόσωπό του και στρατιωτικά ρούχα, το όνομα του οποίου σύμφωνα με την οργάνωση είναι Άμπου Άμπντάλα αλ Μάσρι, προτρέπει τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να μην εγκαταλείψουν τα όπλα κι υπόσχεται ότι οι ισλαμιστές που έχουν φυλακιστεί στην Αίγυπτο θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι, όταν η οργάνωση «απελευθερώσει» το Κάιρο.

Ο πρόεδρος της χώρας Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έχει ήδη αναγνωρίσει τον βομβιστή ως τον 22χρονο σπουδαστή Μάχμουντ Σάφικ και πιστεύεται πως το Άμπου Άμπνταλα αλ Μάσρι είναι το ψευδώνυμό του. Παρέμεινε υπό κράτηση για δύο μήνες το 2014 προτού ενταχθεί σε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

«Προς τους αδελφούς μου που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία: αναθαρρήστε, εσείς πιστοί, μην χάνετε τη δύναμή σας, ούτε να πενθείτε. Ορκίζομαι στον θεό ότι πολύ σύντομα θα απελευθερώσουμε το Κάιρο και θα σας ελευθερώσουμε κι εσάς από την αιχμαλωσία. Θα έρθουμε ζωσμένοι με εκρηκτικά, το ορκίζομαι θα έρθουμε, επομένως αναθαρρήστε εσείς πιστοί», λέει ο άνδρας στο βίντεο.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν τον Δεκέμβριο όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου.

Οι ορθόδοξοι κόπτες, που αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού των 90 εκατομμυρίων, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση