GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ για την επίθεση στο Λούβρο: Η Γαλλία είναι ξανά με τεντωμένα νεύρα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως η Γαλλία είναι "και πάλι με τεντωμένα νεύρα" μετ...


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως η Γαλλία είναι "και πάλι με τεντωμένα νεύρα" μετά την επίθεση σε περίπολο στρατιωτικών στην είσοδο του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

"Άλλος ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής τρομοκράτης επιτέθηκε μόλις στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Οι τουρίστες τέθηκαν υπό περιορισμό", έγραψε ο Τραμπ. "Η Γαλλία είναι και πάλι με τεντωμένα νεύρα. ΗΠΑ φερθείτε έξυπνα".

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του Καρουζέλ του Λούβρου που οδηγεί στο πιο πολυσύχναστο μουσείο του κόσμου.

Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιά από έναν από τους τέσσερις στρατιώτες, σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό, ο οποίος διευκρίνισε πως τα δύο σακκίδια στην πλάτη που έφερε ο δράστης δεν περιείχαν εκρηκτικά.

Αυτή η επίθεση στην καρδιά του Παρισιού διενεργήθηκε "προφανώς στο πλαίσιο μιας απόπειρας επίθεσης τρομοκρατικού χαρακτήρα", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", είπε ωστόσο, κάνοντας λόγο για ένα "πλαίσιο απειλής που παραμένει εξαιρετικά υψηλό".

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας φώναξε "Αλλάχ Άκμπαρ" κατά την επίθεση με ματσέτα εναντίον της περιπόλου.

Η Γαλλία επλήγη το 2015 και το 2016 από σειρά επιθέσεων τζιχαντιστών που προκάλεσαν 238 θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις ή τις απόπειρες επιθέσεων είχαν στόχο στρατιώτες ή αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση