GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήπως είσαι αυτοσεξουαλικός; Αυτά είναι τα αυστηρά κριτήρια

«Μερικές φορές, όταν ντύνομαι μπροστά στον καθρέφτη του δωματίου μου και δοκιμάζω νέα μαύρα εσώρουχα, ερεθίζομαι»... Τι ακριβώς συμ...


«Μερικές φορές, όταν ντύνομαι μπροστά στον καθρέφτη του δωματίου μου και δοκιμάζω νέα μαύρα εσώρουχα, ερεθίζομαι»... Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Πρόκειται για ένα τυπικό δείγμα νάρκισσου;  Σύμφωνα με τον Michael Aaron, ειδικό σε θέματα σεξουαλικότητας στη Νέα Υόρκη και συγγραφέα του βιβλίου «Modern Sexuality: The Truth About Sex», ο αυτο-ερεθισμός είναι κάτι συνηθισμένο.
«Κάποια το βιώνουν περισσότερο σαν ένα προσανατολισμό, με την έννοια ότι διεγείρονται από τον εαυτό τους περισσότερο από ό, τι οι άλλοι. Αυτοί αποκαλούνται αυτοσεξουαλικοί (autosexuals)», λέει ο Δρ. στο refinery29.

Ο αυτοσεξουαλισμός, επίσης γνωστός και ως αυτοερωτισμός, είναι μια ασαφής έννοια που οι ειδικοί στο σεξ προσπαθούν να καθορίσουν και να εξερευνήσουν, σύμφωνα με άρθρο του Δρ. Leon Seltzer, στο περιοδικό Psychology Today. Είτε αφορά σε προσανατολισμό, είτε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ο όρος «αυτοσεξουαλικός» αναφέρεται σε άτομα που έλκονται σεξουαλικά από τον εαυτό τους (προσοχή όμως μη το συγχέετε με την ναρκισσιστική συμπεριφορά).

«Είναι αρκετά συχνό ένας άνθρωπος να διεγείρεται από τον εαυτό του -σε διάφορες βαθμίδες», εξηγεί ο Aaron. «Στη δική μου περίπτωση, έλκομαι κυρίως από άλλους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν φορές που διεγείρομαι από τον εαυτό μου (ίσως γι αυτό η πρώην κοπέλα μου έμοιαζε τόσο πολύ με εμένα)...», γράφει η sex editor, Sophie Saint Thomas.

Στο δια ταύτα, ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις αν ανήκεις και εσύ στο γκρουπ των αυτοσεξουαλικών, εξηγεί ο Δρ. Seltzer, είναι να σκεφτείς τις συνήθειες σου κατά τη διάρκεια της αυτοικανοποίησης. Αν για παράδειγμα, φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου, τότε ναι, ανήκεις στην κατηγορία. Πάντως, αν ερεθίζεσαι κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη, όταν είσαι ντυμένος σέξι ή γδύνεσαι, ή αν σου αρέσει να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη να κάνει σεξ με άλλον, τότε πιθανότατα δεν είσαι autosexual- απλά είναι συναρπαστικό να βλέπεις τον αυτό σου σέξι ή να κάνει σεξουαλικά παιχνίδια.

Μη ξεχνάμε όμως ότι η αυτοικανοποίηση είναι εκ φύσεως ένας αυτοερωτισμός (εξάλλου είσαι εσύ με... εσένα), αλλά το πράγμα αλλάζει αν φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου...




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση