GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βόμβα Μάλοχ: Στην Ελλάδα το ΔΝΤ ακόμα κι αν φύγει από το ευρώ!

Ακόμα και αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, θα συνεχίσει να έχει ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτίμησε ο υποψήφιος πρεσβευ...


Ακόμα και αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, θα συνεχίσει να έχει ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτίμησε ο υποψήφιος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον Μάλοχ, η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ και να επαναχαράξει την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της, και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης με το ΔΝΤ, μέχρι να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να βγει στις αγορές.

“Το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά προτείνω να γίνει μία ουσιαστική ελάφρυνση χρέους. Αυτό συνεχίζεται εδώ και καιρό, μοιάζει με deja vu, έχουμε ξαναπεράσει από εδώ. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπεί η τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και αν αποχωρήσει από το ευρώ, σημείωσε: “Δε νομίζω ότι θα γλιτώσετε από το ΔΝΤ, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον δε φαίνεται ότι μπορείτε να επιστρέψετε στις αγορές”.

Κατηγόρησε ακόμα τη Γερμανία ότι χειραγωγεί το ευρώ προς όφελός της και σε βάρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ προέβλεψε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο,προεξοφλώντας συρρίκνωση της ευρωζώνης.

Όσο για τις αρνητικές αναφορές σε βάρος του από Ευρωπαίους πολιτικούς, ο Μάλοχ χαρακτήρισε μεγάλη υπερβολή τον χαρακτηρισμό του από τους Ευρωπαίους ως persona non grata, υπογραμμίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις των ΗΠΑ που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση