GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο δρόμος της τουρκικής προκλητικότητας δεν οδηγεί πουθενά

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά...


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη Μάλτα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καθώς επίσης και η αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: “Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση