GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε στην Αθήνα σχολή του... φλερτ: Τρεις απόφοιτοι πίσω από την ιδέα

Στο θεατρικό και κινηματογραφικό έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ο πρωταγωνιστής, δεινός ξιφομάχος, στρατιώτης και ποιητής του 17ου αιώνα...


Στο θεατρικό και κινηματογραφικό έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ο πρωταγωνιστής, δεινός ξιφομάχος, στρατιώτης και ποιητής του 17ου αιώνα είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη αλλά δεν τολμά να της το ομολογήσει. Κρύβεται στους θάμνους, κάτω από το μπαλκόνι της κοπέλας και μόνο μιμούμενος τη φωνή του αντίζηλου του, Κριστιάν, την εντυπωσιάζει.

Και στη σημερινή εποχή, πολλοί άνδρες διστάζουν να «σπάσουν τον πάγο» και να πλησιάσουν γυναίκες που τους ελκύουν. Παγώνουν, δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη, κοιτάνε χαμηλά στο πάτωμα, ή μιλάνε ασταμάτητα χωρίς να βγαίνει κάποιο νόημα.

Το φλερτ είναι μία αναπτυγμένη μορφή επικοινωνίας και μαθαίνεται, και στο συγκεκριμένο πεδίο αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν τρεις απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων. Ο Χρήστος, πτυχιούχος ηλεκτρολογίας, ο Σπύρος, πτυχιούχος πληροφορικής με μεταπτυχιακό στο Management και ο Ανέστης, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός δημιούργησαν τη σχολή εκμάθησης της τέχνης του φλερτ, MenofStyle στην Αθήνα και βοηθούν άνδρες άνω των 18 ετών να αποκτήσουν άνεση στις σχέσεις τους με τις γυναίκες.

«Ξεκινήσαμε το 2014, η ιδέα γεννήθηκε από τη δική μας ανάγκη να είμαστε καλύτεροι επικοινωνιακά και κατ' επέκταση στο φλερτ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" ο Χρήστος, ένας από τους ιδρυτές και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Menofstyle

«Ο καθένας έχει διαφορετικές σπουδές, αλλά όλοι έχουμε παρακολουθήσει συγκεκριμένα σεμινάρια πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συμπεριφορά. Έχουμε μελετήσει πάρα πολύ και έρχονται αυτά και συνδυάζονται και με την προσωπική εμπειρία που έχουμε» εξήγησε. Ο Ανέστης έχει αναλάβει τον τομέα της επικοινωνίας, ο Σπύρος το μάνατζμεντ, αλλά και οι τρεις έχουν και καθήκοντα εκπαιδευτή.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που περνούν τις πύλες της σχολής για να αποκτήσουν γνώσεις και να βελτιώσουν την επικοινωνία με το άλλο φύλλο; 

 «Στη σχολή έρχονται άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει τα 18 έτη. Συνήθως οι εκπαιδευόμενοι είναι 20 - 35 ετών, αλλά υπάρχουν και μαθητές "διαζευγμένοι", ηλικίας άνω των 50 ετών. Είναι άνθρωποι που φοβούνται να προσεγγίσουν τις γυναίκες, φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα ή κάνουν το πρώτο βήμα, αλλά δεν ξέρουν τι να συζητήσουν ή δεν γνωρίζουν πως να εκφράσουν σε μία γυναίκα ότι δεν την βλέπουν μόνο φιλικά» ανέφερε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής εκμάθησης φλερτ.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες και περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Στο θεωρητικό κομμάτι οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν ποιες συμπεριφορές είναι πιο ελκυστικές, αλλά και πως να διαχειρίζονται την πίεση της στιγμής και τις σκέψεις τους, τόνισε ο Χρήστος.

Στο πρακτικό κομμάτι «εκπαιδευτές» και «εκπαιδευόμενοι» διοργανώνουν από κοινού εξόδους και οι δεύτεροι βλέπουν στην πράξη πως να φλερτάρουν γυναίκες. «Υπάρχει μία μέθοδος και μία κλίμακα, με την οποία οι άνθρωποι αρχίζουν να μαθαίνουν πως να φλερτάρουν. Θα πρέπει αρχικά να αποκτήσουν κοινωνική άνεση, θα χρειαστεί να δουλέψουν και με την εξωτερική τους εμφάνιση, το στυλ, γιατί η εξωτερική εμφάνιση έχει σημασία, είναι η πρώτη εικόνα που δίνουμε, γλώσσα σώματος και στη συνέχεια έρχεται και ένα επικοινωνιακό κομμάτι, τι λέμε, πως το λέμε όταν χρειάζεται».

Η σχολή διοργανώνει και bootcamp, η συμμετοχή στα οποία βοηθά πολύ, όπως σημείωσε ο Χρήστος, επειδή περιλαμβάνουν και θεωρητικό κομμάτι, δηλαδή τη μετάδοση βασικών γνώσεων και το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή για δύο βραδιές, οι μαθητές βγαίνουν έξω, φλερτάρουν, κάνουν διορθώσεις και βλέπουν πως αυτές οι διορθώσεις έχουν θετική επίδραση στη σχέση τους με το άλλο φύλο.

Τι αλλάζει στη ζωή των εκπαιδευόμενων;

«Εκείνο που αλλάζει στη ζωή τους είναι η αυτοεκτίμηση διότι, όταν μπαίνουν στη διαδικασία να διεκδικήσουν την καλύτερη επικοινωνία με το άλλο φύλο, με τον τρόπο που θέλουν, δηλαδή με αυτοπεποίθηση, αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά και τον εαυτό τους» επισήμανε.

Η επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενους και τους απόφοιτους είναι συνεχής, ανέφερε ο Χρήστος. «Επικοινωνούν μαζί μας ακόμη και έπειτα από 1,5 χρόνο, τους δίνουμε συμβουλές, είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα τους» υπογράμμισε. Οι ιδρυτές και εκπαιδευτές της σχολής συνεχίζουν και παρακολουθούν σεμινάρια και διαβάζουν ασταμάτητα . «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι στη ζωή, είμαστε όλοι μαθητές, απλά σε διαφορετικές τάξεις, δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε» είπε ο Χρήστος.

Περιορίζεται ο αυθορμητισμός, όταν κάποιος ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα, έναν οδηγό επικοινωνίας; Είναι μία ερώτηση που υποβάλλουν στους εκπαιδευτές, πολύ συχνά, και οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή.

«Το φλερτ είναι μία αναπτυγμένη μορφή επικοινωνίας, όπως είναι μία συνέντευξή ή μία παρουσίαση. Σίγουρα έχει στοιχεία της προσωπικότητάς μας και όσο αποκτάμε άνεση, τόσο περισσότερο προσθέτουμε και από την προσωπικότητά μας. Υπάρχουν όμως, και πολλά σημεία, στα οποία θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε συγκεκριμένους κανόνες για να μπορέσουμε να δώσουμε και να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό» είπε.

Η σχολή, ως πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα, είναι στο στάδιο της ανάπτυξης, στα ελληνικά δεδομένα που είναι ιδιαίτερα. Αυτό που διαπιστώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι υπάρχει διαφορετική ανταπόκριση των γυναικών στην προσέγγιση. Βλέπουμε ανθρώπους που αναλαμβάνουμε να εκπαιδεύσουμε να εισπράττουν θετικά σχόλια από τις γυναίκες, όπως «καλά έκανες και ήρθες να μου μιλήσεις» και «είσαι πολύ ευγενικός», ανεξάρτητα από την έκβαση της επικοινωνίας. Για μας, αυτή είναι η πραγματική ανταμοιβή, θέλουμε οι άνδρες να δείχνουν σεβασμό απέναντι στις γυναίκες και να υπάρχει ποιοτική επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων" τόνισε ο Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση