GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέσυραν τις υπογραφές τους για το “Τάμα του Έθνους” οι βουλευτές της ΝΔ

Στην απόσυρση των υπογραφών τους, από την επίκαιρη ερώτηση με τίτλο «Ανεκπλήρωτο παραμένει το τάμα του έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναο...


Στην απόσυρση των υπογραφών τους, από την επίκαιρη ερώτηση με τίτλο «Ανεκπλήρωτο παραμένει το τάμα του έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα», προχώρησαν σήμερα οι 16 βουλευτές της ΝΔ.
Την «εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους», δηλαδή την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ναού του Σωτήρος, ακόμη και μέσα στον Εθνικό Κήπο ή στο Ζάππειο, επανέφεραν 18 βουλευτές: ένας των ΑΝΕΛ, 16 της ΝΔ και ένας ανεξάρτητος.
Επί δικτατορίας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήθελε να τον ανεγείρει, ως «έκφραση της ευγνωμοσύνης του λαού προς τον Θεό για την απελευθέρωση του από τους Τούρκους», στα Τουρκοβούνια ώστε να είναι ορατός από όλη την Αθήνα. Το σχέδιο αναγόταν σε μία «υπόσχεση» που είχε δοθεί το 1829 στο Άργος. Τότε είχε δαπανηθεί σε μελέτες και άλλα έξοδα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση