GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση με θρυλικά φορέματα της Νταϊάνας

Φορέματα της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, από συναντήσεις της με διπλωμάτες έως βραδινά φορέματα σε χορούς με κινηματογραφικούς ...


Φορέματα της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, από συναντήσεις της με διπλωμάτες έως βραδινά φορέματα σε χορούς με κινηματογραφικούς αστέρες, προβάλλονται σε έκθεση που οργανώνεται στο Λονδίνο. 

Η έκθεση με τη συλλογή των 25 φορεμάτων εγκαινιάζεται την Παρασκευή στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, εκεί όπου η Λαίδη Ντι έζησε τουλάχιστον 15 χρόνια. Η έκθεση συμπίπτει με την 20ή επέτειο του θανάτου της και αποδεικνύει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε ανατρέψει τους ενδυματολογικούς κώδικες της βασιλικής οικογένειας για να γίνει ένα ίνδαλμα της μόδας.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται το μπλε βραδινό φόρεμα που φορούσε όταν χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα στο δείπνο που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο το 1985 ο τότε αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν (κεντρική φωτό), το διακοσμημένο με πέρλες φόρεμα "'Ελβις" και το "Gold Falcon", ένα μεταξωτό φόρεμα διακοσμημένο με γεράκια, το έμβλημα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είχε μαζί της η Νταϊάνα στο ταξίδι της στη χώρα αυτή το 1986.

Το φόρεμα "Elvis"

Η συλλογή δείχνει επίσης ότι η Νταϊάνα "αντιλαμβανόταν πώς να χρησιμοποιεί τη μόδα ως διπλωματικό εργαλείο", τονίζουν οι οργανωτές.

Η Νταϊάνα, μητέρα των πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο το 1981 και το 1996 το ζευγάρι χώρισε. Η πριγκίπισσα σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση