GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πάπας Φραγκίσκος στέλνει μήνυμα για το Σούπερ Μπόουλ - ΒΙΝΤΕΟ

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, γνωστού ως Σούπερ Μπόουλ, αποφάσισε να στείλει ο πάπα...


Βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, γνωστού ως Σούπερ Μπόουλ, αποφάσισε να στείλει ο πάπας Φραγκίσκος.
«Ας είναι το φετινό Σούπερ Μπόουλ ένδειξη ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας για τον τελικό που θα διεξαχθεί στην μία και μισή την νύχτα ώρα Ελλάδος, στο Χιούστον του Τέξας.
Στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο Φραγκίσκος είπε επίσης ότι «τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Σούπερ Μπόουλ είναι υψηλού συμβολισμού και αποδεικνύουν ότι μπορεί να οικοδομηθεί η κουλτούρα της συνάντησης και ο κόσμος της ειρήνης. Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσωπική μας οπτική της ζωής-και με υγιή τρόπο- μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της θυσίας, του να εξελίσσεσαι με σεβασμό και πίστη στους κανόνες».
Είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας στέλνει μήνυμα για τον τελικό του αμερικάνικου φούτμπολ. Πολλοί Ιταλοί παρατηρητές, τονίζουν ότι ο Αργεντινός πάπας επέλεξε την μητρική του γλώσσα, δηλαδή τα ισπανικά, για να απευθυνθεί πρώτα απ΄όλα στους ισπανόφωνους των ΗΠΑ, και να υπογραμμίσει ότι οι χριστιανικές αξίες της αλληλεγγύης και της υποδοχής, πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές.
Μια έμμεση απάντηση, όπως υπογραμμίζει και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, στις πρώτες κινήσεις και αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, έχει επαναλάβει εδώ και καιρό με έμφαση ότι η πολιτική που θέλει να οικοδομεί τείχη, τον βρίσκει κάθετα αντίθετο.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση