GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν το πτώμα Κιμ Γιονγκ Ναμ

Φρουροί βρίσκονται συνεχώς έξω από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται από την προηγούμενη Δευτέρα σορός του ετεροθαλούς...


Φρουροί βρίσκονται συνεχώς έξω από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται από την προηγούμενη Δευτέρα σορός του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, καθώς τις τελευταίες ώρες άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν τη σορό του Κιμ Γιονγγκ – Ναμ. 

Οι μαλαισιανές αρχές τονίζουν ότι δεν μπορούν να παραδώσουν το πτώμα στην Πιόνγκγιανγκ αν δεν εμφανισθεί πρώτα κάποιος συγγενής του, προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση μέσω της λήψης DNA. 

"Ξέρουμε ότι υπήρξαν προσπάθειες να μπουν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε προφυλάξεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στο νεκροτομείο", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας Khalid Abu Bakar.

Τη Δευτέρα αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο Κιμ Χαν Σολ, από το Μακάο, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε κανείς. 

Τυπικά, η Μαλαισία δεν έχει ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, καθώς δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος συγγενής του. Ετσι, δεν μπορεί να παραδώσει το πτώμα.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι το πτώμα δεν είναι του Κιμ Γιονγκ Ναμ και πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις αρχές της Μαλαισίας.

Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πράκτορες από τη Βόρεια Κορέα δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας.

Την δολοφονική επίθεση πραγματοποίησαν δύο γυναίκες, μια 28χρονη Βιετναμέζα και μια 25χρονη Ινδονήσια, οι οποίες έχουν συλληφθεί. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, είχαν λάβει εκπαίδευση και είχαν κάνει πρόβα την επίθεση.

Πέντε Βορειοκορεάτες είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται στη δολοφονία μάλλον με δηλητήριο του Κιμ Γιονγκ Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Τέσσερις από αυτούς διέφυγαν αεροπορικώς από τη χώρα και Ο πέμπτος κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν τρεις ακόμη. Μεταξύ αυτών είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Χιόν Κουάνγκ Σονγκ, και ένας εργαζόμενος μιας βορειοκορεάτικης αεροπορικής εταιρείας, ο Κιμ Ουκ Ιλ, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας Χάλιντ Αμπού Μπακάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση