GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λήξη συναγερμού στο Κορδελιό: Η βόμβα απενεργοποιήθηκε και απομακρύνθηκε

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β&...


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού. Αυτή την ώρα, η βόμβα μεταφέρεται στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αυτό σημαίνει ότι ο συναγερμός έχει λήξει και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

"Τέλος καλό όλα καλά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας" είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.

Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.  

 

Τουλάχιστον 60.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν νωρίτερα το πρωί από τη ζώνη εκκένωσης, που ορίστηκε σε ακτίνα 1900 μέτρων. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση