GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έκκληση του Τσίπρα στην Μέρκελ να "μαζέψει" τον Σόιμπλε - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό των Οικονομικών της από αυτήν τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας...


«Θα παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό των Οικονομικών της από αυτήν τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από αναφορές υποτιμητικές του τύπου “η Ελλάδα και οι Έλληνες ζούνε πάνω από τις δυνατότητές τους”» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω εάν αυτού του είδους οι αφορισμοί συγκινούν τους Γερμανούς ακροδεξιούς και βοηθάνε τη συγκράτηση των διαρροών προς το κόμμα της εναλλακτικής για τη Γερμανία. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και δεν μπορεί η προεκλογική περίοδος σε μία χώρα να επηρεάσει τη ζωή και τις εξελίξεις σε μία άλλη χώρα της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η κοινή ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια, ειδικά σε συγκυρίες σαν αυτή, αξίζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και ειδικά απέναντι σε μία χώρα που έχει λεηλατηθεί και ένα λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες και συνεχίζει να κάνει στο όνομα της Ευρώπης. Σε ένα λαό που έχει δείξει μία εκπληκτική συμπεριφορά απέναντι στην προσφυγική κρίση, που είναι ευρωπαϊκή κρίση και έχει κάνει θυσίες οικονομικές και κοινωνικές για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης. Και πιστεύω ότι δικαίως το SPD μετά από αυτές τις δηλώσει εγκάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι επιχειρεί να συντηρήσει ένταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα προσπαθώντας να φορτώσει στην Ελλάδα τα δικά του αδιέξοδα»

«Απαιτήσεις που δεν στηρίζονται από τη λογική και από τους αριθμούς δεν πρόκειται να συζητήσουμε» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση