GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ-Ουν δηλητηριάστηκε στη Μαλαισία

Ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ...


Ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το πρακτορείο επικαλείται κυβερνητική πηγή στη Σεούλ, σύμφωνα με την οποία, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες. Καμία επίσημη πηγή ωστόσο δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχολιασμό της είδησης.

Το καλωδιακό δίκτυο TV-Chosun της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι ο Κιμ δηλητηριάστηκε με σύριγγες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες τις Πιονγκγιάνγκ. Οι δύο γυναίκες επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε ταξί και διέφυγαν.

Ο άνδρας δεν είχε περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης και κατέρρευσε στην ζώνη των καταστημάτων του αεροδρομίου, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές της Μαλαισίας.

Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο και ότι η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πριν πέσει σε δυσμένεια έπειτα από την αποτυχημένη του απόπειρα να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, το 2001. Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ ήταν γνωστός ως υποστηρικτής της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην Βόρεια Κορέα και είχε δηλώσει σε ιαπωνική εφημερίδα ότι είναι αντίθετος με την κληρονομική διαδοχή στην εξουσία.

Εάν η δολοφονία του επιβεβαιωθεί, θα είναι ο σημαντικότερος θάνατος υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετά την εκτέλεση του θείου του Γιανγκ Σονγκ-Θεκ τον Δεκέμβριο 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση