GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ΝΔ για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή

Με επικριτικό σχόλιο απάντησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κύκλους της ΝΔ «για τη 5ετία 2004-2009 που οδήγησε στα μνημόνια». «Όλοι οι οικ...


Με επικριτικό σχόλιο απάντησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κύκλους της ΝΔ «για τη 5ετία 2004-2009 που οδήγησε στα μνημόνια». «Όλοι οι οικονομολόγοι εντός και εκτός Ελλάδας συμφωνούν ότι η κρίση στην Ελλάδα αποτυπώθηκε στο τραγικό δίδυμο έλλειμμα, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητα, το 2009 και γρήγορα μετεξελίχθηκε σε κρίση χρέους. Στον αποκλεισμό δηλαδή της χώρας από τις αγορές» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επικαλούμενη τα εξής στοιχεία:

- Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2009 έκλεισε στο -12,3%, αφού κινήθηκε τη διετία 2007-8 στο -15%!

- Το πρωτογενές έλλειμμα στην 5ετία ΝΔ-Καραμανλή αθροιστικά ανήλθε στα 56,3 δισ. ευρώ.

Μόνο το 2009 το ελληνικό δημόσιο πέραν των δανείων αναχρηματοδότησης του χρέους του, δανείστηκε 24,018 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις και λοιπές λειτουργικές του δαπάνες!

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «αυτή τη τραγική πραγματικότητα προσπάθησε να αποκρύψει η κυβέρνηση ΝΔ-Καραμανλή στέλνοντας αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία στη EUROSTAT, όπως επισημαίνουν οι επίσημες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου κλονίζοντας καθοριστικά την εμπιστοσύνη τόσο των εταίρων μας στην ΕΕ όσο και των αγορών».

«Αυτή είναι η κρίση που έφερε το μνημόνιο. Όσο για το χρέος και τους μύθους που διακινούν τόσο η "λαϊκή " όσο και η "μεταρρυθμιστική " Δεξιά τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Η 5ετία 2004-2009 αναδεικνύεται σε μια εξαιρετικά "σπάταλη" περίοδο της μεταπολίτευσης αφού το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνονταν κατά μέσο όρο 5% ετησίως», υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλώντας τη ΝΔ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν στην πρόταση της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από τότε που μπήκε η χώρα στο ευρώ μέχρι σήμερα.

«Στόχος της πρότασής μας δεν είναι να στήσουμε κατηγορητήρια, αλλά να δούμε όλοι μαζί τι έφταιξε και κυρίως πώς θα χαράξουμε την εθνική γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, αφήνοντας πίσω μας συγκεκριμένες παθογένειες. Δεν συγκαλύπτουμε, δεν στοχοποιούμε, δεν τεμαχίζουμε, αλλά εξίσου σθεναρά καταγγέλλουμε τη συνωμοσία της σιωπής για το 2004-09 που έχουν συνάψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σύμπασα η ΝΔ», υπογραμμίζεται.

 

3 σχόλια

  1. Χατζηνικολάου: Δειλός και μοιραίος ο Καραμανλής...
    Posted: May 23, 2010,



    Η REAL και ο εκδότης της πρωτοπόροι, στην εκστρατεία έξωσης του Καραμανλή...

    Πρωτοσέλιδο (Διώξε τον Καραμανλή) ,
    βασικό θέμα (Ήρθε η ώρα του Καραμανλή) , editorial (Ξεκουράστε τον) ,

    όλη η εφημερίδα έχει επιστρατευτεί στη μεγάλη ιδέα της έξωσης.

    Φυσικά, η συνάντηση Σαμαρά-Χατζηνικολάου λίγες μέρες πριν στους "Διόσκουρους" , δεν μπορεί να 'ναι άσχετη με τη στάση της εφημερίδας.

    Ο ίδιος ο Χατζηνικολάου σηκώνει το φλάμπουρο της εσωκομματικής "επανάστασης" , ζητώντας από το Σαμαρά, να τον διώξει (Ξεκουράστε τον) . Φαίνεται πως...

    ο δημοσιογράφος ενεπνεύσθη τον τίτλο την ώρα που πάνω από τα πιάτα με τον ξιφία στα κάρβουνα, τσούγκριζε με τον αρχηγό της Ν.Δ. τα ποτήρια με το ακριβό λευκό κρασί.

    "Δειλός και μοιραίος, όχι μόνον δε βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει μια συγνώμη για τα εγκληματικά του λάθη, αλλά συνεχίζει και ολοκληρώνει την καταστροφή που προκάλεσε"
    .
    Τι άλλο θέλετε; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τι φιέστες'' χάλασε η ομάδα Παπανδρέου.
    Στα 658 εκατ ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!
    Διαβάζω στο Newsit.gr για τις δαπάνες που έκρινε παράνομες το Ελεγκτικό
    Συνέδριο :
    Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες.
    Το 2008 ήταν 106,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατ. καταγράφηκαν σε ΟΤΑ και άλλα 60 εκατ. σε ΝΠΔΔ. Ένα χρόνο μετά, εν μέσω κρίσης πάντα αλλά και προεκλογικής περιόδου, το συνολικό ποσό των δαπανών έγινε μεγαλύτερο κατά έξι φορές, φτάνοντας τα 657,7 εκατ. ευρώ! Από αυτά, τα 505,5 αφορούν...

    ...στις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. τα ΝΠΔΔ και τα 38 εκατ. τους ΟΤΑ.

    Σχόλιο : Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνονται για ακόμα μια φορά σε αριθμούς που σοκάρουν. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε, έλαβαν την πολιτική απόφαση να ξοδέψουν 658 εκατομμύρια ευρώ σε μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες μέσα στο (εκλογικό) έτος 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ.
    ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΛΑΤΡΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ !!!!
    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.
    ‘’ΕΛΑΣΤΙΚΑ’’ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!
    Πόση ήταν η πραγματική ανεργία στο τέλος του 2009? Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα , ζούσαν από τις ΄΄ευεργετικές’’ πολιτικές δολοπλοκίες του Πάκη και του κάθε Πάκη του Καραμανλικού περίγυρου?
    «Συγκάλυπταν’’ δήθεν την ανεργία, με κατασπατάληση των τελευταίων ελλειμμάτων και αγόραζαν ψήφους με τις ‘’Γαλάζιες συνεντεύξεις’’ ! και μάλιστα χωρίς διαφάνεια για πάρα πολλούς. Πόση καμουφλαρισμένη βρωμιά και αθλιότητα κρύβει αυτή η επάρατη δεξιά?
    Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αφού στην ουσία το 2009 χρεοκοπήσαμε.
    Οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!
    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;
    Κύριε Σαμαρά ΤΙΠΟΤΑ δεν σε σώνει . Η ιστορία παραμένει στην ίδια σελίδα με τα εφιαλτικά στοιχεία του 1993.
    Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
    Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας. Εκλογές και ανευθυνότητα…
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια. Άρα πόσοι ήταν οι πραγματικοί άνεργοι το 2009; Πόσοι έφυγαν από τις παράνομες ‘’γαλάζιες’’ επιλογές Παυλόπουλου;
    Πόσοι ΠΡΕΠΕΙ ακόμη να φύγουν; Πόσο ήταν το ποσοστό ανεργίας το 2004 και πόσο ήταν το 2009, και πόσα ΔΙΣ ΕΥΡΩ χαμένα μας στοίχισε ο Πάκης της αμαρτίας;
    Το κύμα των διορισμών:
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542

    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.
    Έτσι οι Προκοπο-Στυλιανίδηδες ετοίμαζαν το’’στρατό’’ τους !

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση