GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατηγική συνεργασία Μακρόν - Μπαϊρού απέναντι σε Φιγιόν και Λεπέν

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε ότι αποδέχεται τους όρους που του έθεσε ο κεν...


Ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε ότι αποδέχεται τους όρους που του έθεσε ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού προκειμένου να του  να εξασφαλίσει το εισιτήριο που χρειάζεται για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου και να προσφέρει την στήριξή του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.
Ο κεντρώος είχε ελάχιστες πιθανότητες να καταφέρει να φθάσει στον β΄ γύρο της 7ης Μαΐου, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις θα του έδιναν ποσοστό 5-6%.
«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια ασυνήθιστη απάντηση» τόνισε ο Μπαϊρού.
«Αποφάσισα να προτείνω στον Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουμε. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα» επισήμανε ο ίδιος, περιγράφοντας την απόφασή του ως «θυσία».
Επισημαίνοντας ότι η δημοκρατία στη Γαλλία απειλείται, ο Φρανσουά Μπαϊρού υπογράμμισε ότι οι συντηρητικοί υπό τον Φρανσουά Φιγιόν συνταράσσονται από σκάνδαλα και οι Σοσιαλιστές, τους οποίους υποστήριξε το 2012, βρίσκονται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, γεγονότα που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία.
«Αυτό που διακυβεύεται με αυτήν τη συμμαχία είναι η αναγέννηση της ελπίδας» επισήμανε.
Ο πρώην υπουργός των Σοσιαλιστών και πρώην τραπεζίτης Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται ως ο τρίτος επικρατέστερος υποψήφιος μαζί με τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν και την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση