GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου: Ο Καμμένος είναι κομπλεξικός και κακομαθημένος

Απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνα...


Απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε την Ελλάδα να τον θέσει υπό έλεγχο - ώστε να μη θέτει σε κίνδυνο την... βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με κόμπλεξ και ότι δεν πρόκειται να λάβει υπόψη του τα λεγόμενά του για τα Ίμια, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί συνειδητά να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο. "Ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός", τονίζει σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο τούρκος ΥΠΕΞ "... και καλά θα κάνουν να μην μας πιέζουν υπερβολικά".

Η απάντηση Καμμένου σε Τσαβούσογλου

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο» και προσέθεσε:

«Τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μονό που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα έχουμε συμφωνία με τους θεσμούς στις 20 Μαρτίου. «Η συμφωνία μάλιστα θα είναι μια έκπληξη για όλους».

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Απάντηση στα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε πει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, έδωσε ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει» είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού. «Ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε το πόδι μας όπου χρειάστηκε» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, στην έκδοση των οποίων το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» ο κ. Τσασούβογλου είπε: «Η Ελλάδα εμποδίζει τη δίωξη των προδοτών για τα εγκλήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει καλή γειτονία και φιλικές σχέσεις». Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει επαναλειμμένα την έκδοσή των 8, υποσχόμενη ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

«Αυτό δεν μας εκπλήσσει» συνέχισε σχολιάζοντας ότι ο επικεφαλής του τουρκικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οι προσωπικές επιθέσεις δεν προάγουν τις σχέσεις των δύο χωρών

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα Ίμια και το Κυπριακό, τα οποία έθιξε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

1 σχόλιο

  1. Ποτέ στο παρελθον δεν χαρακτήρισε υπουργος εθνικης αμυνας της τουρκιας ελληνα υπουργό "κομπλεξικο" και "κακομαθημενο παιδι" ουτε ακόμα και την περίοδο του Σημίτη και του Παγκαλου αλλα και του Αρσένη που λογο κας Λούκας δεν αναφέρετε. Αυτο για να καταλαβει ο ελληνικος λαος ποσο ερασιτεχνες και επικίνδυνοι ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση